Спорт

Ясни са първенците в общинското по шахмат

  07.12.2017 12:26             
Ясни са първенците в общинското по шахмат

Отборите на СУ „Отец Паисий” и ППМГ „Акад. Иван Ценов” спечелиха общинското първенство на Враца по шахмат при V-VII и VIII-X клас. Надпреварата от програмата на „Ученически игри” се проведе в конферентната зала на ПЕГ „Йоан Екзарх”.

Състезанието при по-малките беше изключително оспорвано. Три тима завършиха с по 4 т. - СУ „Отец Паисий”, ППМГ и СУ „Козма Тричков”. По точки на дъски те отново бяха с еднакви показатели и шампионът беше определен според резултатите в директните двубои. Първенец стана СУ „Отец Паисий” в състав Антоний Иванов, Никола Николов, Иван Иванов, Симона Иванова и Евгения Върбева. Втори са шахматистите от ППМГ, а трети е отборът на СУ „Козма Тричков”. На последното място без спечелена точка е СУ „Христо Ботев”.

При юношите и девойките от VIII-X клас шампионът също беше определен според допълнителни показатели. ППМГ и СУ „Христо Ботев” завършиха с по 3 т., но заради победата на първа дъска математиците грабнаха златото. За успеха на гимназията играха Георги Игнатов, Кристиян Викторов, Никола Вутов и Александра Микова. Трети без спечелена точка остана отборът на СУ „Козма Тричков”.

Според регламента на „Ученически игри” за областното първенство се класираха само победителите.