Крими

Задържаха момчета с нракотици

  07.12.2017 11:57             
Задържаха момчета с нракотици

На 6 декември около 12.08 ч. на ул. "Александровска" в района на магазин "Т- Маркет" в Берковица, дежурен автопатрул спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация. Возилото било управлявано от Н.Я. от  Бързия, а в него пътували П.Д./26 г./ и Ф.Ц./22 г./, и двамата от Бързия.

При извършената проверка на тримата и автомобила във Ф.Ц., криминално проявен и осъждан, е намерена и иззета свита на цигара хартия, съдържаща зелена тревна маса, с общо тегло 0.180 грама, която при направения полеви тест реагирала на канабис. Ф.Ц. е задържан в помещение на РУ Берковица за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал.3, т.1 от НК в РУ Берковица, информираха от областната дирекция на МВР в Монтана. 

Вечерта на 6 декември, около 22.30 ч. на ул."Юлиус Ирасек" в Монтана служители на група за охрана на обществения ред спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Шаран" с монтанска регистрация, управляван от Й.П. /19 г./ от Монтана. При извършена проверка на водача с техническо средство "drugtest 5000" е отчетен положителен резултат за употреба на бензодиазепини, канабис-5 и амфетамин. На водача е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. Извършена е проверка за алкохол, като пробата е отрицателна.

Нарушителят е транспортиран в ЦСМП Монтана, където е дал кръвна проба за изследване. Задържан е за срок от 24 часа в районното управление в Монтана. По случая е образувано бързо производство.