Крими

Повдигнаха обвинение срещу мездренка, поръчала да убият гаджето на интимнтата си приятелка

  07.12.2017 11:46             
Повдигнаха обвинение срещу мездренка, поръчала да убият гаджето на интимнтата си приятелка

Врачанската районна прокуратура повдигна обвинение и предаде на съд 29-годишната М. Асенова от Мездра, която поръчала убийството на гаджето на интимната си приятелка. Историята за женската любов беше разказана първо в „Конкурент“ с водеща публикация на 18 август.

Преди няколко години тя се сприятелила с колежката си П.П. и отношенията им бързо прераснали в интимни. Обвиняемата се познавала със съпруга на приятелката си Г.П., защото често излизали заедно и си гостували.  Асенова обаче започнала да ревнува новата си изгора от мъжа й, което станало повод за влошаване на отношенията между двете жени . Накрая П.П. решила да прекратят взаимоотношенията си с жената от Мездра заради невърнати заеми  и голяма ревност.

През пролетта на 2017 г. М. Асенова се свързала с неин познат и по време на среща във Враца му споделил, че желае смъртта на съпруга на интимната й приятелка.  Тя дала освен това адреса на мъжа и местоработата му. Приятелят на М.Асенова отказал да се ангажира, като споделил за разговора с Асенова на негов познат. За случая били сезирани полицейските органи.

Обвиняемата не се отказала от престъпните си намерения и  след няколко месеца  уговорила друга среща с познатия си П.С., на който отново споделила желанието си Г.П. да бъде убит, като трябвало да бъде инсценирано самоубийство.  П.С. споделил на обвиняемата, че можела да я свърже с лице, което може да и помогне. Той изпратил на Асенова SMS с телефонен номер, ползван от служител под прикритие, определен с разпореждане на председателя на окръжния съд във Враца по искане за използване на специалните разузнавателни средства. Въпросният служител бил представен на обвиняемата под името „Дмитрий“, като бил посочен и ползвания от него телефонен номер, се казва в обвинителния акт.

В началото на август т.г. Асенова се срещнала в гр. Мездра с „Дмитрий“, който бил служител под прикритие. Тя му показала снимки и копие от личната карта на мъжа, за когото планирала убийството. Уговорено било и възнаграждение от 1500 лева. В допълнение на това обвиняемата предоставила информация за местоработата и навиците на съпруга на приятелката й, предала ключ от входната им врата и платила капаро за извършената „услуга“ в размер на 400 лева. Във връзка с воденото досъдебно производство и действията на обвиняемата тя била задържана от органите на МВР седмица по-късно.