Свят

Хамас: Решението на Тръмп отваря вратите на ада

  07.12.2017 10:47             
Хамас: Решението на Тръмп отваря вратите на ада

Ислямисткото палестинско движение Хамас заяви, че решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим като столица на Израел отваря вратите на ада за американските интереси в региона, предаде Франс прес.

В реч в Белия дом Тръмп каза, че неговата администрация започва процедура по преместването на американското посолство от Тел Авив в свещения за юдеи, християни и мюсюлмани град, предадоха осведомителните агенции.
 
С решението си Тръмп бележи повратен пункт в дългогодишната политика на Вашингтон и потенциално заплашва регионалната стабилност въпреки предупрежденията на западни и арабски лидери, коментира Ройтерс.
 
Исмаил Радуан, високопоставен представител на Хамас, който говори пред журналисти в ивицата Газа, призова арабските и мюсюлманските страни да скъсат икономическите и политическите връзки с американските посолства и да експулсират американските посланици.
 
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че днес е исторически ден, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви решението си САЩ да признаят Ерусалим като столица на Израел, предаде Франс прес.darik