Спорт

Монтана 2003 пак падна от Партизан /Снимки/

  06.12.2017 20:53             
Монтана 2003 пак падна от Партизан /Снимки/

Баскетболистките на Монтана инкасираха първа загуба у дома в Адриатическата лига при жените. В зала „Младост” момичетата на треньора Стефан Михайлов отстъпиха със 71:77 т. на Партизан. Поражението бе трето в турнира за българския тим и второ от сръбкините. В Белград Монтана загуби с 3 т. разлика, а тази вечер до последно можеше да изкопчи победата. Гардът Мияна Божович обаче беше неудържима и завърши с 32 т. за Партизан. Домакинството бе предпоследно за тази година за българките, които на 20 декември приемат Рагуза. Сред зрителите на двубоя тази вечер в зала „Младост” бяха кметът Златко Живков и президентът и треньор на Левски Тити Папазов.

Състезателките на Партизан взеха инициативата от самото начало, като поддържаха преднина от 3 до 5 т., а в останалите три части на таблото имаше пълен паритет – 14:14, 18:18 и 24:24. В средата на втората четвърт след тройка на Христина Иванова Монтана изравни – 25:25, но за кратко. До края домакините не успяха да стигнат до нов хикс. На почивката сръбкините се оттеглиха с аванс от 6 т. – 35:29. Той се запази и в началото на последната четвърт. 5 мин. преди края Монтана успя да намали до 2 т. Момичетата на Михайлов изпуснаха златна възможност 1.25 мин. преди сирената. След тройка на Димана Макариева те се доближиха на точка до съперника – 67:68. Последваха обаче няколко пропуска. Партизан вкара от своята страна 5 безответни точки и 30 секунди преди сирената водеше с 6. Въпреки кошовете на Виктория Стойчева и Христина Иванова в тези финални секунди, от наказателната линия гостите затвърдиха победата си.

Американката Сара Буут отбеляза 21 т. и 10 борби за българките, а Макариева се отчете с 15 т. Стойчева и Иванова са с по 11. Миляна Божович реализира 32 т. за Партизан. Капитанът Мияна Божович вкара 32 т. за успеха на Партизан, а с 15 приключи Олга Степанович. С успеха сръбкините изместиха Монтана от второто място във временното класиране на Адриатическата лига.

В събота от 15.30 ч. тимът на Михайлов гостува на столичния Славия в среща от първенството на страната при жените.