Спорт

Здравка Танова съчетава успешно ученето със спорта

  06.12.2017 20:16             
Здравка Танова съчетава успешно ученето със спорта

„Здравка Танова е отлична ученичка”, заяви директорката на 7-о училище „Йордан Радичков” в Монтана Станка Костова. Третата в шампионата на Стария континент по самбо за девойки до 18 г. беше поздравена от шефката на школото, в което учи.

„Да имаме бронзов медалист от европейско първенство е огромна чест за нашето училище. Здравка Танова заслужава отличието, защото е много упорита и съчетава успешно ученето със спорта. Пожелавам й още успехи”, каза директорката на бившето спортно училище в Монтана Станка Костова.

Възпитаничката на Слава 83 Здравка Танова зае третото място при 60-килограмовите на състезанието на Стария континент, което се проведе в хърватския град Пореч. Тя записа победи над самбистки от Гърция, Грузия и Франция. В спора за бронза спечели срещу украинка.

„Този медал е плод на много труд и постоянство. Преминахме през доста трудности, но точно тогава се проявява характера на един спортист”, сподели Танова.

Здравка върви по стъпките на своя дядо Ташко Танов, който е треньор на Слава 83 /Монтана/.

„Това е 61-ия медал за клуба от европейски и световни първенства. Фактът, че Здравка е моя внучка не й дава предимство. Просто на този етап е най-добре подготвената ни състезателка и заслужено взе отличието. Участието й на европейското първенство се случи след много препятствия. Трябваше всички разходи да покрием с лични средства”, подчерта Танов.