Събития

Лъсна истината за пътя Ботевград – Мездра

  01.12.2017 09:12             
Лъсна истината за пътя Ботевград – Мездра

Няма частен инвеститор, който да проектира и извърши разширението на трасето между Мездра и Ботевград, което е част от международен път Е79 – това обяви директорът на Областно пътно управление в града под Околчица инж. Веселин Николов. Така той спука балона, надуван през последната година и половина, че местен предприемач с интереси в енергетиката, зеленчукопроизводството и строителството, има намерение да поеме тежката задача.

Очакванията са през 2018 г. да започнат процедури по отчуждаване на терени, които вървят доста трудно. Кога ще започне същинското разширение на трасето - все още никой не знае.

Инж. Николов допълни, че „отсечката на смъртта“, както шофьорите вече наричат шосето между Мездра и Ботевград заради многобройните катастрофи, също има невралгични точки и по тях е необходим ремонт. Шефът на ОПУ – Враца даде за пример разстоянието от разклона за Ребърково и с. Люти дол. Отделно от това почти ежедневните пробойни по моста край Краводер доказват необходимостта от неотложен ремонт, за който са отпуснати 700 000 лева от АПИ и чиито дейности се очаква да започнат през пролетта.