Спорт

Спортно училище награди ТОП 10 за 2017 СНИМКИ /Обновена/

  24.11.2017 17:07             
Спортно училище награди ТОП 10 за 2017 СНИМКИ /Обновена/

Единственото спортно училище в Северозападна България – врачанското СУ „Св. Климент Охридски“, отличи на стилна церемония 10-те от най-заслужилите си възпитаници. За първи път от много години насам тържеството се проведе не в школото, а на сцената на Народно читалище „Развитие 1869“.

Състезателят по борба Борислав Марчев с треньор Димитър Найденов бе избран за спортист №1 на Спортното училище за 2017 г. на церемонията днес, която бе кулминацията на тържествата, посветени на 40-годишния юбилей на „училището за шампиони”. Церемонията започна с внасяне на училищното знаме и изпълнение на националния химн.

Тази година за престижната награда бяха номинирани 15 състезатели от 3 вида спорт. Борислав Марчев от СК Ботев 93 заслужи първото място след като през тази година се класира на 15 място на европейското първенство в Белград и завоюва златен и бронзов медал от държавните първенства за момчета в категория до 32 кг.

На второ място в училищната класация се нареди  лекоатлетката от клуб Павел Павлов - Десислава Йорданова, с наставник Румен Павлов. През 2017 г. Йорданова завоюва сребърен медал на скок дължина от Европейските детски атлетически игри до 16 г. в Бърно /Чехия/. Тя е вицешампионка на страната в дисциплината на открито и трета в зала. 

Спортист №3 е Михаела Миткова. Атлетката от клуб Олимпия - Враца, с треньор Юлияна Борисова, спечели сребърен медал от Европейските детски атлетически игри  до 16 г. на 100 м с пр. и се класира четвърта с щафетата на България на 4х60 м. Михаела е бронзова медалистка от националния шампионат в спринта на 100 м за момичета до 16 г.

Десетката допълниха състезателят по борба Илиян Лазаров, стрелецът Кирил Георгиев, Емилиян Лазаров – борба, лекоатлетът Никола Костадинов, състезателката по спортна стрелба Анита Нинкова, лекоатлетката от СК Олимпия – Враца - Атина Мастева и борецът Мариян Маринов.

За първи път СУ „Св. Климент Охридски” връчи специален приз „Най-перспективен състезател”. С наградата бе удостоен Димитър Георгиев, чийто треньор е неговият баща Юлиян Димитров. През 2017 г. Димитър стана двукратен държавен шампион в категория до 32 г. при децата.

На церемонията бяха отличени и треньорите на наградените спортисти: Димитър Найденов, Юлиян Димитров, Анатоли Вътовски, Юлияна Борисова, Румен Павлов и Марияна Ангелова. Учениците и техните учители и треньори пък бяха подготвили специална празнична програма, с която зарадваха всички присъстващи.

Церемонията по награждаването на най-добрите спортисти на СУ „Св. Климент Охридски” завърши с обща снимка за спомен.

Топ 10 за 2017 г.:

1. Борислав Марчев, борба

2. Десислава Йорданова, лека атлетика

3. Михаела Миткова, лека атлетика

4. Илиян Лазаров, борба

5. Кирил Георгиев, спортна стрелба

6. Емилиян Лазаров, борба

7. Никола Костадинов, лека атлетика

8. Анита Нинкова, спортна стрелба

9. Атина Венелинова, лека атлетика

10. Мариян Маринов, борба