Спорт

35 са спортните номинации за Топ 10 на Враца

  23.11.2017 12:54             
35 са спортните номинации за Топ 10 на Враца

Спортните клубове във Враца обявиха своите номинации за класацията „Спортист на годината“. Условията за кандидатстването са определени със статут, одобрен от кмета Калин Каменов. При номинирането клубовете трябваше да представят съответните протоколи от състезания. Общо 35 спортисти от 11 клуба ще спорят за място в Топ 10.

СК Ботев 93 е номинирал 8 борци за десетката и трима в класацията за най-перспективни състезатели. Останалите кандидатури са от клубовете по автомоделизъм, кикбокс и бойни изкуства /Арис и Сила/, лека атлетика /Олимпия-Враца, Павел Павлов, АК Враца/, спортна стрелба, тенис на маса /СК Бобата/, водна топка и АСК Враца дрифт тийм.

Комисия, в която влизат спортни експерти и журналисти, вече се събра, за да направи подреждането на почетната десетка на Враца, както и да определи най-добрия отбор, треньор на годината и най-перспективен млад състезател. Имената на призьорите ще станат ясни на 13 декември от 18 ч., за когато е насрочена официалната церемония по връчването на наградите на най-добрите спортисти за 2017 г. Отличията имат за цел да удостоят с признание и да поощрят заслужили състезатели и техните наставници, както и да популяризират сред обществеността високия им професионализъм, граждански принос, талант и значими постижения.

За спортист №1 на 2016 г. бе избран атлетът Георги Иванов, който вече не се състезава за врачански клуб.