Събития

Малчугани показаха знания по пътна безопасност

  22.11.2017 12:22             
Малчугани показаха знания по пътна безопасност

Малчугани показаха знания по пътна безопасност

 

„Вече знаем правилата!”. Под този надслов възпитаници на детска градина „Арабела” проведоха открит урок по пътна безопасност. Наред с родители, гости и журналисти, заниманието наблюдаваха директорът на ОДМВР-Видин и началникът на сектор Пътна полиция. На събитието присъства и заместник кметът на Община Видин Венци Пасков.

Кръстовище, пешеходни пътеки, светофари и пътни знаци. В среда, идентична с реалната, децата с ентусиазъм показха усвоените с помощта на педагозите  правила за движение.

Старши комисар Янколов поздрави всички за резултатната работа и пожела на учителите да работят все така усърдно, на малчуганите – да бъдат ученолюбиви, а на родитетелите – да са добър пример за децата си. Уроците по пътна безопасност са полезни и спомагат за формиране на отговорно поведение и дисциплинираност, подчерта директорът на ОДМВР-Видин.

„Всички ние трябва да се вгледаме в поведението си като пешеходци, водачи и пътници. Защото безопасността на движението е споделена отговорност, голяма част от пътните инциденти са предвидими и могат да бъдат предотвратени. Това е обща грижа и е важно още от най-ранна детска възраст да приучваме децата как да се държат на пътя”, каза зам.-кметът. След това всички малчугани, участвали в инициативата, получиха подарък от Община Видин.