Свят

Нови разкрития за убийството на Даниел, намерен с нож в сърцето

  22.11.2017 10:26             
Нови разкрития за убийството на Даниел, намерен с нож в сърцето

Жестокото убийство на българина в Ларнака е извършено от двама руснаци. Жертвата, българинът Даниел Николов, 51, е бил намерен в състояние на напреднало разлагане в дома си в Ларнака, след като съседи се оплакали за лош мирис, идващ от апартамента, пише "Български новини".

Той имал нож в гърдите си и 18 рани на гърдите и гърба му, причинени от остър предмет. Установява се, че престъплението е извършено пет до седем дни преди тялото да бъде открито. Полицията заяви, че доказателствата показват, че преди убийството е имало борба, тъй като подът е бил покрит с начупени мебели и кръв. За зверството е задържан 49-годишният руснак.

Той е бил разпитан с помощта на преводач, но по време на разпита отрича всякакво участие и прави различни твърдения. По думите му трябва да познава Николов чрез руснак на име Андрей, който наскоро е живял в същия апартамент с българина и вероятно знае повече за убийството. Полицейските служители научили, че през последните два месеца, Андрей бил съквартирант с жертвата, те са работили заедно от време на време за изграждане на сайтове и руснакът дължал пари на жертвата.

Съгласно същите свидетелства, обикновено Николов и Андрей са прекарвали повечето дни заедно, обаче Андрей отсъствал през изминалата седмица. Той бил изключил мобилния си телефон и въпреки усилията на полицията в Ларнака и хората, които го познават, той не можело да бъде открит. В неделя той най-накрая е открит в апартамента на 33-годишен мъж от Литва в Ларнака. Попитан от полицията за убийството на Николов, заподозреният признава, че е убил жертвата на 11 ноември, като го е намушкал след битка в апартамента си.

Той твърди също, че 49-годишният руснак е присъствал на сцената и е атакуван от Николов. Според свидетелството на 57-годишния, след като са извършили престъплението, двамата напуснали сцената на престъплението в колата на 49-годишния. По-старият сменя дрехите си в друг апартамент, който е имал в Пила, и хвърля кървавите дрехи в кофа за боклук на пътя Ларнака – Декелия.

След това той останал в жилището в Пила до 13 ноември, преди да замине при литовецът, където бил открит шест дни по-късно./blitz.bg