Спорт

Левичков е шампион с ЦСКА, Найден - вице с Комодор, бронз за Теодоси

  20.11.2017 21:16             
Левичков е шампион с ЦСКА, Найден - вице с Комодор, бронз за Теодоси

Треньорът в СКВТ Ботев Христо Левичков спечели Купата на България с ватерполния ЦСКА. Още двама врачани участваха в надпреварата. „Червените” победиха на финала в столичния басейн „Диана“ с 9:6 /4:2, 3:1, 1:1, 1:2/ варненския Комодор, в чиито редици беше бившият съотборник на Левичков Найден Найденов. ЦСКА доминираше в първите две части и интригата в спора за трофея приключи рано. Най-резултатни за победителите бяха Христо Левичков и Васил Шукеров с по 3 гола.

Преди това в група „А” армейците се наложиха над Славия с 9:7, Левски с 12:6 и с 10:7 над носителя на купата Локомотив Никола Нанов /София/, за който игра Теодоси Стефанов. В другия поток пък Комодор срази Черноморец, Черно море и Аква спорт съответно с 9:8, 8:5 и 12:10.

Трети е съставът на Локомотив НН, спечелил срещу Черно море с 8:5. В битката за 5-то място Славия и Аква спорт стигнаха до дузпи след 9:9 в редовното време. В крайна сметка „белите” победиха с 14:13. Черноморец е 7-и след 13:4 срещу Левски.

„Заради недостиг на средства не можа да се сформира отбор от Враца, който да участва в турнира. Затова приех поканата на ЦСКА. И по-рано съм играл за този отбор заедно с Найден Найденов, който по стечение на обстоятелствата сега защитаваше името на Комодор. Макар и задочно врачанският финал за купата беше налице, а чрез Теодоси Стефанов местната школа е в Топ 3 на надпреварата”, коментира за „Конкурент” Христо Левичков.