Събития

ОБНОВЕНА Не достигат 3 000 лева за лечението на Дани

  20.11.2017 15:34             
ОБНОВЕНА Не достигат 3 000 лева за лечението на Дани

3 000 лева разделят засега Даниел Маринов от възможността да се подложи на рехабилитация и лечение в реномирана европейска клиника. Припомняме тази история днес, на деня на християнското семейство, за да дадем възможност на повече хора с възможности да помогнат на тийнейджъра и неговото семейство. Знаем, че чудеса се случват всеки ден, не само около Коледа!

Исторята на Дани е разтърсваща и неведнъж сме я разказвали – претърпян инцидент помрачава живота на младия спортист и на неговото семейство. Дани е диагностициран с „параплегия на долни и горни крайници”, а рехабилитация в специализрана клиника в Барселона е последната надежда младото момче отново да стъпи на крака. За прегледа, престоя и изследванията там обаче са нужни 5 000 евро, които трябва да бъдат набавени до 25 ноември т.г.  Остават броени дни, а сумата, за съжаление, още не е събрана.

„Разполагаме с общо 7 000 лева. Благодаря на всички, които ни подкрепиха и дадоха своя принос. Тук е мястото отново да призова всеки, който може, да помогне, за да не изпуснем срока. Офертата от клиниката е валидна 30 дни, т.е. последният срок е 25 ноември. Ако не стане чудо до петък, ще съм принудена да чакам нова оферта, а това изисква време и още ходене по мъките“, разказа пред „Конкурент“ майката Вергиния Маринова, която неотлъчно е до своя син и с мъка си спомня доброто старо време преди злополуката.

“Допреди една година, моето момче беше изпълнено с енергия и никога не съм и допускала, че ще го видя в това му състояние! Мили хора, повярвайте ми - денонощно се моля да видя отново детето си на крака! Дълго време си мислех, че е само един лош сън, от който ще се събудя! Казват, че по Коледа стават Чудеса и аз Вярвам, че Дани ще се изправи отново на крака!“, изрази болката и надеждата си майката на Дани.

Освен че денонощно бди над своя син, Вергиния е готова на всичко, за да може синът й да тръгне отново редом с нея. Тя е номинирана да участва в конкурса „Майка на годината“, който ще се проведе утре вечер в София. Целта й е, не да се окичи с приза, а да даде гласност на проблема и да потърси „съмишленици“ в битката за по-добър живот за Дани. Кутия за дарения в помощ на младото момче има в столицата, както и в хотелски комплекс „Хъшове“ във Враца.

Ние, от „Конкурент“, призоваваме: Нека всеки протегне ръка и даде частица от себе си в подкрепа на един млад живот... Нека заедно да сътворим чудото за Дани!”.

Средства в помощ на Даниел Маринов могат да се внесат на неговата дарителска сметка: 

IBAN BG19FINV91501316841132

BIC FINVBGSF