България

С какво време посрещаме новата седмица?

  19.11.2017 12:41             
С какво време посрещаме новата седмица?

През следващото денонощие с умерен и временно силен северозападен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите ще продължат, като по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието дъждът ще премине в сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. В следобедните часове в западните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, максималните – между 3° и 8°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември – след обяд ще започне да се повишава. 

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд,значителни на места по южното крайбрежие. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури: 7°-8°. Температурата на морската вода е 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През нощта срещу понеделник и в понеделник валежите ще продължат, а с продължаващото понижение на температурите, във високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка.
Още преди обяд в северозападните райони валежите ще спрат, а през нощта срещу вторник ще спрат навсякъде и през следващите дни вероятността за валежи е малка. 

Във вторник минималните температури ще са около и малко под 0°. Вятърът ще отслабне до умерен и временно ще се ориентира от запад-югозапад; облачността ще се разкъса и ще е променлива. Дневните температури ще се повишат.

В сряда вятърът от северозапад отново ще се усили, ще има и повече облачност, но почти без валеж.

dariknews.bg