Спорт

Дунав „пресуши” Тимок в драма, сред голмайсторите са ММА боец, съдия и вратар /Снимки/

  18.11.2017 17:41             
Дунав „пресуши” Тимок в драма, сред голмайсторите са ММА боец, съдия и вратар /Снимки/

Дунав срази Тимок с 5:3 насред Брегово в дербито на 12-ия кръг в областната футболна група на Видин, противопоставило отбори от Топ 5. До почивката гостите от Дунавци вкараха 4 безответни гола и всички смятаха, че мачът едва ли не е свършил. Лъчезар Джамбазов откри резултата в 11-та мин. В 22-та мин. ММА боецът Емил Николов го удвои. Серьожа Сашков и Мартин Мидолевскиев-Мандата се разписаха съответно в 35-та и 42-та мин.

След почивката домакините излязоха напълно преобразени и драмата започна. В 52-та мин. Красимир Горанов върна един гол за 1:4. В 64-та мин. главният съдия Даниел Иванов посочи бялата точка, а с изпълнението на 11-метровия наказателен удар в полза на бреговчани се нагърби неговият колега от Втора лига Георги Андреев, който не сгреши за 2:4. С втория си гол в 77-та мин. Краси Горанов намали изоставането на своя тим до 3:4. Две минути по-късно Тимок остана с човек по-малко, след като втори жълт картон бе вдигнат на Генади Начев. Крайният резултат беше оформен в 81-та мин. от вратаря на Дунав Росен Вергилов, който се разписа от дузпа.

Реферът Даниел Иванов показа 6 жълти картона /включително червен/ на футболисти от Тимок и 5 на техни колеги от Дунав. На съдията помагаха Емил Любенов и Бисер Йосифов, а делегатските функции изпълни Тошко Борисов.

Въпреки загубата Тимок остава на 2-то място с 19 т. Дунавци вече има 18, колкото събра и Дреновец. Двата тима са съответно 5-и и 4-и.