България

Дете е пострадало при катастрофата с труп край Сопот

  18.11.2017 14:31             
Дете е пострадало при катастрофата с труп край Сопот

Нова тежка катастрофа е станала на главния път София-Варна в участъка между селата Микре и Сопот. Както БЛИЦ писа един човек е загинал, има и много пострадали. Инцидентът е станал малко преди 10.30 часа в района на село Сопот.

Два леки автомобила - със софийска и варненска регистрация, са се сблъскали челно. От удара на място е починал возещият се на предната седалка пътник в колата със софийска регистрация. По неофициална информация, става дума за 13-годишно момче. 40-годишната му майка и 12-годишното му братче са в критично състояние в Ловешката болница. Там са приети общо шестима ранени. Поне още един от ранените е в критично състояние. Той е настанен в Университетската болница в Плевен, съобщи говорителят на лечебното заведение Момчил Цветков, цитиран от БНР. "Мъж е настанен в реанимацията към Клиниката по неврохирургия с черепно-мозъчна и гръдна травма. Опериран е. Той е в критично състояние", уточни той.

Изясняват се и причините за този пореден тежък инцидент на главния път София-Варна, на територията на Ловешка област, между селата Микре и Сопот. Движението в този участък се осъществява в едната лента и е затруднено. На място се контролира от "Пътна полиция". Засега все още не е ясно дали челният удар е станал след неправилно изпреварване

Вижте повече в Blitz.bg