Събития

Пет красавици от Северозапада са претендентки за „Мис България 2017” /Снимки/

  18.11.2017 08:05             
Пет красавици от Северозапада са претендентки за „Мис България 2017” /Снимки/

Пет от най-красивите модели на “X Model Group” в Северозападна България се пускат в битката за короната на „Мис България 2017“.

Лора Асенова от Бяла Слатина, която е носител на титлата „Мис Северозападна България 2017“ е една от претендентките. Красавицата има зад гърба си няколко престижни награди от конкурси за красота. Един от последните, в които тя участваше бе “Супер модел на Вселената 2017”, след като спечели българския финал на престижната световна надпревара. Магдалена Коларова от атомната столица Козлодуй е другата претендентка за най-красива българка на 2017 г. Брюнетката е от дете на модния подиум. Третата красавица от Северозапада, която отива на конкурса е Мирела Цветанова. Тя пък бе избрана за „Мис Монтана 2017”. Четвъртата е Десислава Георгиева, която е първата подгласничка на тазгодишната „Мис Видин”, а „Мис Видин 2017” - Милена Петрова пък ще мери красота на световен конкурс. Петата моделка от нашия край, която ще вземе участие в „Мис България 2017” е Емилия Иванова, която само преди броени дни стана „Мис Враца”.

Най-красивата българка за тази година ще бъде избрана на бляскава церемония в 28-то издание на най-престижния конкурс за красота у нас. Финалът е днес – 18 ноември от 20 ч. в зала „Рейнбоу Плаза” в столицата. Надпреварата за най-красивата българка ще се проведе в четири тура - атрактивен флашмоб с препратки към социалната кауза на конкурса, с актуалната колекция на бутик „Резерве”, по бански костюми, специално създадени за надпреварата от „Делфина“, с колекция официални тоалети на Стоян Радичев /полуфинал и финал/.

След проведените регионални конкурси от веригата „Мис България” в 25 малки и големи градове в цялата страна до финала достигнаха общо 20 претендентки. По регламент в „Мис България” могат да участват неомъжени българки на възраст между 17 и 25 г. Според модните специалисти всяка от тях трябва да притежават красота, талант, харизматичност, сценично поведение, широка обща култура и редица добродетели. Победителките ще представят страната ни на „Miss Planet”, „Miss Globe” и „Miss Bikini International”.