Здраве

Здрави цяла зима?! Възможно е с тази златна рецепта срещу грип

  16.11.2017 22:20             
Здрави цяла зима?! Възможно е с тази златна рецепта срещу грип

Става по-студено и вирусите отново чукат на вратата. Атакуват ни по традиция първо с кашлица, температура и главоболие. И преди да хванете антибиотика, обърнете внимание на природата и нейните велики съчетания, защото те са способни не само да ви изненадат приятно, но и да оздравят организма ви трайно.

Предлагаме ви лековита комбинация, която е истинско съкровище от здраве. Никой вирус не е способен да му устои – в буквалния смисъл на думата. Лекува болното гърло, ангината и упоритата кашлица с невероятна скорост. За целта са ви нужни само една черна ряпа със среден размер, половин лимон – или цял, ако е по-малък, истински мед и съд за съхраняван (най-добре да е стъклен и на винт).

Настъргвате ряпата или си я нарязваме на много ситно. Лимонът режете на малки кубчета заедно с кората, като преди това старателно го измийте. Поставете готовите ряпа и лимон в празния стъклен буркан и допълнете с мед. Не се добавя вода. Разбърквате леко и затваряте буркана. Не консумирайте веднага след това, защото е нужно преди това да престои седмица-две на тъмно и хладно място.

След това просто не си и помисляйте, че може да ви хване вирус. Няма да му се получи! Съветваме ви и дори, когато нямате симптоми, да взимате по една чаена малка лъжичка превантивно – от 1 до 3 пъти дневно.
А ако пък вече сте пипнали някоя болест и имате кашлица, болно гърло или ангина, взимате от безценната смес по една голяма лъжица няколко пъти на ден. Позволено е първия път да приемете и две наведнъж, няма да ви навреди. Почти веднага ще усетите облекчението, което се получава от приема.

Пробвайте също и зехтин и червен пипер
Този метод е съвсем простичък и природен, и абсолютно безотказен в борбата с вирусите. Той лекува от раз болно гърло, фарингит, възпалено гърло и кашлица. За него са ви нужни само две съставки – зехтин и червен пипер. Червеният пипер може да е леко лют, но може и да е обикновен. А зехтинът за предпочитане да е студено пресован и екстра върджин.

Смесете двете съставки – голяма лъжица зехтин с малко червен пипер и ги изяжте. Това е всичко. След това обаче, не трябва да ядете и пиете нищо поне час, за да могат съставките да останат по гърлото. Повторете 2-3 пъти на ден и ще бъдете като нови!

Ако се оплаквате от температура са ви нужни само вълнени чорапи и истински мед. Намажете ходилата си обилно с мед, след което обуйте вълнените чорапи. Така се спи през цялата нощ, а на сутринта температурата е избягала през девет планини в десета.