Събития

Събират средства за Мони чрез благотворителен базар. Помогнете й!

  16.11.2017 21:02             
Събират средства за Мони чрез благотворителен базар. Помогнете й!

На 18 и 19 ноември от 10 ч. до 16 ч. в Монтана, в тунелчето пред общината, ще се проведе благотворителен базар за 24-годишната Моника Цветанова, която страда от сколиоза /изкривяване на гръбначния стълб/. Болестта постепенно прогресира. Установена е и диастематомиелия. Момичето е претърпяло няколко операции в България, но ефектът от тях е недостатъчен. Затова близките й търсят вариант за лечение в чужбина. От „Анадолу клиник” са получили оферта за 75 000 евро. Оставащата сума, която трябва да се събере, за да замине Мони на лечение е 96 000 лв.

 "Имам 6 операции за момента. Първата беше направена, когато бях на 9 г. и беше за премахване на костни прегради на 7 прешлена. При втората операция ми поставиха 2 импланта, за да се спре прогресивното изкривяване на гръбнака, което корсетите нито спираха, нито забавяха. След това израснах и се наложи да се удължат имплантите, за да мога да раста на височина доколкото е възможно. След известно време започнах да чувствам болки горе при шията и когато отидох на преглед се оказа, че трябва единият имплант да се премахне. И така до януари тази година, когато започнаха болките в левия ми крак, а даже на моменти отказваше да се движи. В болницата в Панагюрище ми дадоха надежда, че ще го оправят, но всъщност май само експерименти си правиха. Отвориха ме два пъти за 1 седмица и въпреки това болките почти не са спирали до този момент", споделя преживяното Мони.

В групата Благотворителен базар за Гери и други каузи се провеждат и благотворителни търгове в полза на Моника Цветанова. На щандовете на базара през почивните дни посетителите ще открият много книги, играчки, бижута, ръчно изработени сувенири и декупажи, както и още много изненади.

линк към събитието за базара във Фейсбук
https://www.facebook.com/events/125496798224104/?ti=as

линк към групата,в която се провеждат търговете
https://m.facebook.com/groups/1322738347744691