Крими

След издънка на прокуратурата пуснаха биячите на таксиметров шофьор

  16.11.2017 15:29             
След издънка на прокуратурата пуснаха биячите на таксиметров шофьор

Днес изправят пред Темида двамата биячи, малтретирали и насилвали брутално таксиметровия шофьор Венцислав Тодоров. Те ще дойдат в съдебната зала във Враца директно от домовете си, тъй като прокуратурата не е внесла навреме обвинителния акт, а двамата са били освободени от следствения арест след края на 8-месечния престой зад решетките, както е по закон. Първото заседание е разпоредително и ще е за уточняване на детайли. Съдия-докладчик е Лидия Крумова, а в залата ще има още един магистрат – Петя Вълчева, както и трима заседатели.

23-годишният Венцислав Тодоров от Манастирище едва оцеля след тормоза, на който беше подложен от Милен Младенов, на 24 г. и Евстати Евстатиев, на 23 г. През декември м.г. двамата мъже от Хайредин наели таксито на Тодоров от дискотека в Козлодуй, като поискали шофьорът да ги закара до Хайредин.

По средата на пътя обаче двамата му нанесли побой, съблекли го по бельо и се опитали да го удавят в близък язовир, но тъй като водата била замръзнала, се отказали. На тръгване обрали дневния оборот на Тодоров и го изоставили сам и полугол в гората. Случаен ловец се натъкнал на премръзналия мъж и го спасил от сигурна смърт.

Евстатиев и Младенов са познати с буйния си нрав и противообществените си прояви в региона. Първият бил спипан дни преди инцидента с голямо количество канабис. Младенов пък имал присъда заради закана за убийство, тъй като нападнал с нож полицай, но му се разминало с порицание. В миналото пребил мъж от с. Зверино, койтоа вследствие на стреса се разболял и умрял.

Срещу двамата биячи са повдигнати обвинения по 4 текста от наказателния кодекс – от отвличане по особено мъчителен и опасен за жертвата начин през грабеж, унищожаване на мобилен телефон и противозаконно отнемане на МПС.

Най-тежкото наказание, предвидено в НК е от 10 до 20 години затвор или доживотен престой зад решетките.