Крими

Полицията разкри извършители на кражби

  16.11.2017 12:14             
Полицията разкри извършители на кражби

След оперативно-следствени действия, служители на врачанското районно управлбение са установили извършителите, които задигнаха хранителни продукти и 100 лв. от магазин в село Три кладенци. Това са 22-годишният  В.Н. и 17-годишен него съучастник и двамата местни жители. Образувано  е досъдебно производство. Кражбата беше извършена на 26 октомври.

На 14 ноември, в районното управление в Козлодуй е постъпил сигнал, че  за времето от 20 ч. на 6 ноември до 8 ч. на 10 ноември, са откраднати 66 литра слънчогледово олио и сумата от 285 лв., от къща в града. След бързи издирвателни мероприятия е установено, че извършител на престъплението е 29-годишният В.М. от с. Търнава. Част от парите и 50 литра от олиото са намерени  и иззети. В хода на разследването  е установено, че същият е извършил и друга кражба от частен дом в града.

На 16 ноември, в 1.40 ч., полицейски патрул във Враца забелязал двама души носещи чувал. Задържано е лицето Ц.С. /35г./ от монтанското село Вирове. В чувала е имало ъглошлайф, тонколони, макара за въдица и моторен трион. Недалеч от мястото на задържането, полицейските служители са открили два телевизора и  стереоуредба. Установено е, че всички открити уреди са откраднати от къща в квартал Кулата. Ц.С. е задържан във врачанското районно управление. Образувано е досъдебно производство.