Спорт

Феро надъхва своите за победа срещу лидера, засилени мерки за сигурност на „Огоста”

  16.11.2017 11:29             
Феро надъхва своите за победа срещу лидера, засилени мерки за сигурност на „Огоста”

Монтана приема лидера Ботев /Враца/ на обновения си терен в неделя. Дербито от XV кръг на Втора лига е от 15 ч., а преди това от 14.15 ч. ще стане официалното откриване на стадион „Огоста”. Ръководството на монтанци призовава феновете да заемат по-рано местата си на трибуните и да се съобразят със засилените мерки за сигурност.

Ремонтът на стадион „Огоста” стартира на 1 август, като за целта от спортното министерство отпуснаха 1 000 000 лв. С тях бе подменена тревната настилка и се направи ново осветление. Прожекторите ще бъдат пуснати за второто полувреме от мача с Ботев. За последно Монтана игра на „Огоста” през май 2016 г.

Старши треньорът на домакините Ферарио Спасов няма да разчита на вратаря Евгени Александров-Женята, който е с разкъсан менискус на дясното коляно. До края на есенния дял от първенството на втора дивизия ще пази Ивайло Василев, а негова резерва ще е 17-годишният Юлиян Весков. През седмицата травмите си излекуваха халфът Йордан Йорданов и крилото Александър Манолов.

„Радвам се, че Монтана се завръща у дома след повече от година и половина скитане по терените из други градове. Вярвам, че момчетата са осъзнали важността на дербито с Ботев. Хвърляме се за победа. Надявам се, че феновете ще напълнят стадион „Огоста”, тъй като подкрепата им е изключително важна за нас”, каза Ферарио Спасов.