Спорт

КК Компас прие каратеки от Северозапада за семинар /Снимки/

  15.11.2017 11:51             
КК Компас прие каратеки от Северозапада за семинар /Снимки/

Семинар по бойни спортове събра каратеки от Северозападна България в монтанската зала „Огоста”. Обучението беше организирано от централния полицейски карате клуб, а домакин на проявата бе КК Компас /Монтана/. 80 състезатели от всички възрасти, представляващи спортните организации в Монтана, Видин, Берковица, София, Кнежа, Бяла Слатина и Червен бряг, участваха в семинара. Проявата беше открита от Александър Герасимов, който оглавява дирекция „Хуманитарни дейности” в община Монтана. Участниците преминаха обучение по карате, джу джицу, самоотбрана и стрелба с пистолет. Лектори бяха шихан Тони Петров, треньорът в Компас сенсей Сергей Тихолов, семпай Таня Младенова и бившата състезателка на монтанския клуб Ралица Иванова.

„Целта на семинара бе да се усъвършенстват техниките на карате – „ката” и „кумите”. Много важно е децата и по-възрастни хора да знаят как да реагират при нападение на улицата и как да се измъкнат при тези стресови ситуации”, каза шихан Тони Петров, който е един от основателите на каратето в Монтана.

Семинарът по бойни спортове се провежда всяка година.

„Интересът е огромен и ползата за участниците се видя. Всички те питаха кога отново в Монтана ще има семинар. Идеята е Компас да бъде домакин поне веднъж в годината на подобна проява. Искам да изкажа своята благодарност към кмета Златко Живков и общината за помощта и съдействието при организацията на обучението”, каза треньорът на Компас сенсей Сергей Тихолов.