Спорт

Краев вкара за младежите до 21 г., добри изяви и на останалите национали от региона

  14.11.2017 21:13             
Краев вкара за младежите до 21 г., добри изяви и на останалите национали от региона

Врачанинът Божидар Краев се разписа за младежкия национален отбор до 21 г. при победата в евроквалификациите над Черна гора с 3:1. Всички голове паднаха през второто полувреме на двубоя на стадион „Берое” в Стара Загора. Освен Краев, точни бяха Кирил Десподов и Наско Милев. 

„Трикольорите” започнаха неубедително и позволиха на гостите да затруднят вратаря на Ботев /Враца/ Николай Кръстев, който обаче внимаваше при две ситуации и не допусна гол. В 47-та мин. Краев подаде наляво към мездренчанина Антонио Вутов, който асистира на Десподов за 1:0. В 53-та мин. Вукчевич центрира, Стойчо Атанасов отклони лошо топката, тя се озова на главата на Никола Кръстович и той отблизо наказа Кръстев за 1:1. В 58-та мин. Вутов преодоля съперник отляво и прати кълбото в наказателното поле към Милев, който малко случайно подаде на Краев и той реализира от воле за 2:1. В 66-та мин. след отличен рейд в пеналта Десподов поднесе топката на главата на Милев и нападателят на Славия се разписа за крайното 3:1. 

Кръстев и Краев играха през целия мач, а Вутов беше сменен в 68-та мин. от Aнтонио Георгиев.

След лошия старт в група 9 на квалификациите за Евро 2019 /2 загуби и 2 равенства/, избраниците на Антони Здравков вече имат 5 т. и са на 4-то място. Шансовете им да играят на европейското остават минимални. Следващият им мач е у дома със Словения на 27 март.

Юношеските национали до 19 г., за които до почивката игра Атанас Кабов от Ботев /Вр/, допуснаха поражение в последната си среща от първия квалификационен кръг за Евро 2018. Тимът на Ангел Стойков загуби с 0:1 от връстниците си от Англия и така остана на второто място в група 8 с 6 т. Единственият гол в мача на „Трейс Арена” в Стара Загора падна в 11-та мин., когато Стърлинг надбяга наш бранител по дясното крило и центрира към Джейдън Санчо, който с глава прати топката в мрежата зад Шейтанов.