Konkurent
ТДМ

Свят

9 съвета как да НЕ отгледаме НЕхранимайко

2017-11-14 20:20 334 0

9 съвета как да НЕ отгледаме НЕхранимайко
9 съвета как да НЕ отгледаме НЕхранимайко
Автор: noviteroditeli.bg

Невинаги е достатъчно да имаш отлична диплома от престижен университет и да владееш няколко езика, за да си успешен и реализиран в работата си - факт. Но как да насочите детето си по пътя към успеха и удовлетворението?

Как вашето малко дете да порасне голяма личност, а не малък и безотговорен нехранимайко?

Невена Басарова-Дичева представя един семинар за мъдри родители, където ще даде решения за това как да бъдете добри и уверени родители, които възпитават успешни и емоционално осъзнати деца. Нещо повече – такива, които запазват уважението си към нас, родителите, през целия си живот.

Ето няколко съвета от специалиста по добри обноски в аванс:

1. Ясна цел. Много е важно човек да знае какво иска. Това е първата стъпка към успеха и важи за всичките му проявления. Когато става въпрос да отгледате стабилна и отговорна личност, още повече!

Дефинирайте точно какво според вас е необходимо да направите, пренцеете силите си и действайте с ентусиазъм.

2. Не отлагайте! Ако наистина сте си поставили цел да постигнете нещо в живота си или да го промените, започнете веднага. Ако отлагате, успехът ще се отдалечи от вас.

3. Бъдете упорити и последователни - през каквито и препятствия да се наложи да преминете, не губете кураж и не се отказвайте, помнете, че един ден детето ви ще бъде благодарно за търпението и за това, че полека лека сте го възпитали като силна и отговорна личност Зад големите победи стоят много усилия и твърда воля.

4. Самодисциплина. Тя е златно ключе към успеха. Способността да се придържате към решенията си и да ги отстоявате с действия и поведение ще помогне да устоявате на разсейващите изкушения, да изпълнявате обещанията, които сте си дали и да преодолявате вредните си навици. Непременно подхранвайте това умение у детето и тийнейджъра.

5. Приемайте помощ! Не се притеснявайте, ако усетите, че сами няма да се справите. Няма нищо лошо да приемете съвет или помощ от добър приятел. Не се обезсърчавайте от това, а бъдете благодарни на тези, които са до вас, за да ви подкрепят.

6. Запазете самообладание! Никой не е застрахован срещу неуспех или провал. Важното е да сте готови да ги посрещнете и да достигнете до правилните изводи - обяснете тези неща на детето си, когато навърши 4-5 години то е в състояние да разбере абсолютно всичко, познава и хубавите, и лоши моменти и може да си съставя мнение. Това е моментът да вникне в своя характер, и да го контролира.

7. Ценете успехите си. Празнувайте ги! Макар и малка стъпка към успеха да сте направили, споделете я с приятели, похвалете себе си на... себе си. Всеки, постигнал успех с труд, постоянство и талант, заслужава поздравления. А и ако вие не цените собствените си успехи, как очаквате другите да го направят?

8. Чувство за хумор. Да, правилно сте прочели. Трудни ситуации могат да бъдат преодолени с лекота, когато съумявате да се пошегувате със собствените си грешки и недостатъци, а също и с чуждите, вместо да ги осъдите с остър тон. Така неуспехът дори изглежда по-малък.

9. Спортувайте и се грижете за външния си вид. Възпитайте на това и детето си. Спортът се отразява благоприятно на физическата форма и здравето, създава полезни навици. Подходящото облекло, учтивото общуване и спазването на правилата за добро поведение са важен реквизит на успеха.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
 Кой е по-умен: кучето или котката
2018-05-23 12:50
57 0
Откакто има домашни животни хората спорят кой е по-умен – верният пазач и приятел на човека или вечно оцеляващата котка. Но ново изследване изглежда отговаря…

Страната, където чужденците са повече от местните, става още по-гостоприемна
2018-05-23 11:20
88 0
Oбeдинeнитe apaбcĸи eмиpcтвa пpoмeниxa пpaвилaтa, ypeждaщи пpeбивaвaнeтo нa чyждeнцитe и чyждecтpaннaтa coбcтвeнocт нa дpyжecтвaтa, зa дa cтимyлиpaт инвecтициитe. Peфopмитe мoгaт дa ce oĸaжaт пpoтивopeчиви в…

20 съвета, с които винаги ще се радвате на добри отношения с хората
2018-05-23 09:50
123 0
Общуването е важна част от живота ни и много често неуспешните и „нездравословни“ отношения с хората около нас могат да ни поставят в напрегнати, а…

Защо мозъкът ни е голям, а пенисът – без бодли
2018-05-23 08:20
144 0
Сексът щеше да е различен, дори и болезнен, ако мъжете не бяха еволюирали и не бяха изгубили малките твърди бодли на пенисите си, които все…

актуален брой на вестник Конкурент