България

Пътни полицаи преследваха автомобилен състезател

  14.11.2017 13:16             
Пътни полицаи преследваха автомобилен състезател

Пътни полицаи преследваха автомобилен състезател по русенските улици. Екшънът се е разиграл вчера на бул. “Христо Ботев“ на изхода от Русе за Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС от дунавския град.

Спортният автомобил „Хонда“ се е движил с висока скорост, когато е бил засечен от патрул, разказа зам.-началникът на „Пътна полиция“ ст. инспектор Стилян Станев. Тъй като колата била и без регистрационни табели, полицаите му вдигнали стоппалка.

„Той не е спрял, продължил движението си и те са тръгнали след него. След като влязъл в една уличка, успели да го спрат за проверка. Проверили са му документите и са му съставили два акта – това, че не спира на подаден сигнал на стоппалка, и движение без поставени регистрационни табели. Установили са още, че автомобилът няма заплатена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, обясни Станев. Впоследствие става ясно, че водачът има и две неплатени глоби.

Зад волана е бил известният русенски автомобилен състезател Искрен Веселинов. Пред полицаите той се оправдал, че е тествал автомобила за състезание. Тъй като стендът в сервиза не работел, затова излязъл в града.

Заради нарушенията на закона и липсата на застраховка състезателят бе временно лишен от книжка, а автомобилът му отнет. От състезателния клуб на Веселинов коментираха, че поведението му е недопустимо, защото е забранено да се вадят състезателни автомобили извън специално пригоденото помещение. От клуба заявиха още, че състезателят ще бъде санкциониран. /БГНЕС