Събития

Санаториумът „Св.Мина” става пансион за баби през зимата

  13.11.2017 14:51             
Санаториумът „Св.Мина” става пансион за баби през зимата

Специализираната болница за лечение и рехабилитация „Свети Мина” във Вършец се превръща в пансион за възрастни хора през зимата. Услугата е уникална за страната, каза директорът Боряна Бончева. За месец баби и дядовци могат да живеят в санаториума в топли и уютни стаи. Три пъти на ден е осигурена храна, а 24 часа медицински надзор, има възможност и за процедури. За 30 в луксозните стаи таксата е 600 лева, а в тези без хладилник – 400 лева. Първите трима пенсионери, решили да се възползват от програмата, вече са настанени, каза Боряна Бончева. И тримата са от София.

„Няма оганичения за възрастта. Добре дошъл е всеки, който пожелае да прекара зимата на топло и сигурно място под надзора на лекари и медицински сестри. Важно е, че тези хора ще могат да общуват, да се разхождат, а близките им ще са спокойни. Не се изискват никакви документи. Ако решат могат да додесат документ от личен лекар, за да знаем какви заболявания имат”, подчерта директорът на санаториума.

Бончева очаква в първите месеци на следващата година услугата на стане предпочитана заради студовете и проблемите на възрастните хора с осигуряването на топлина през зимните месеци.