Крими

Възрастно семейство брои на измамници над 4 бона

  12.11.2017 12:34             
Възрастно семейство брои на измамници над 4 бона

Семейство пенсионери от Монтана брои на измамници 1160 лева и 1700 евро. Възрастните хора са станали жертва на апашите в събота вечерта, съобщиха от полицията. Те дали парите, вярвайки че помагат на полицията.
Около 17,30 часа на домашния телефон на 82-годишния Г.Й.И. и 77-годишната му съпруга А.С.И. се обадил мъж. Той се представил като Илия Стоев - шеф на криминалния отдел на полицията. "Началникът" поискал от бабата и дядото да помогнат за залавянето на опасна група измамници. За целта те трябва да опаковат в плик всички пари, които имат и да оставят под паркиран на улицата им автомобил. Възрастните хора изпълнили заръките. Чакали до 19 часа някой да им се обади, но повече никой не ги потърсил. Тогава потърсили плика и установили, че е изчезнал. Така разбрали, че са паднали в капана на измамници и подали сигнал в полицията.
Ден преди това криминалистите от Монтана върнаха на три измамени баби общо близо 22 000 лева /на снимката/. Парите са открити у арестуваните през август роми от Вършец - Асен и Петър, които заработваха като мулета на ало-измамниците.