Събития

Официално: Затварят моста край Краводер по Е79

  09.11.2017 19:14             
Официално: Затварят моста край Краводер по Е79

От 9 часа днес до 17 часа утре се ограничава движението по моста край врачанското село Краводер по път Е79, съобщиха официално от Агенция "Пътна инфраструктура". За промяната на трафика по направлението към Дунав мост 2 съобщи първи сайтът konkurent.bg.

От АПИ са осигурили обходни маршрути, за да извършат неотложен и авариен ремонт на съоръжението.

Тежкотоварните автомобили се насочват по обходния път на Враца – кръстовището с път III-101 Враца - Криводол - път II-13 Криводол – Монтана до включване в път I-1 Враца – Монтана и обратно.

Леките и лекотоварните моторни превозни средства до 12 т могат да използват обходен маршрут по път I-1 Враца – Монтана – път III-162 в посока Вършец и път III-1621 в посока с. Сумер до включване в път I-1 и обратно.

През следващите месеци предстоят цялостни ремонтно-възстановителни работи на моста на път I-1, в района на село Краводер. В началото на юли т. г. Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за избор на изпълнител. В момента тръжната комисия разглежда ценовите оферти и предстои решението за избор на изпълнител. Ремонтните дейности ще започнат след сключване на договора с избрания изпълнител.

Съоръжението над река Ботуня е построено преди повече от 35 години - през 1981 г., и досега не е основно ремонтирано. През февруари т. г. бе констатирана повреда на целостта на пътната плоча на моста и необходимост от предприемането на неотложни ремонтно-възстановителни работи за осигуряване на пътната безопасност. Незабавно бяха предприети мерки за възстановяване на компрометираните зони в пътната плоча и асфалтовата настилка.

Обществената поръчка предвижда изграждане на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат подменени ограничителните системи, тротоарни блокове и ще се подобри отводняването в участъка от км 129+220 до км 129+458 на път I-1, с обща дължина 238 м.

Предвидените средства от бюджета на АПИ са около 780 хил. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 90 дни.