Спорт

Филата: Пещера /Галата/ е опасен за здравето на съдии и футболисти

  09.11.2017 11:38             
Филата: Пещера /Галата/ е опасен за здравето на съдии и футболисти

Треньорът и спонсор на Партизани /Макреш/ Стефан Филаретов изрази пред „Конкурент“ възмущението си след отпадането на неговия тим от турнира за купата на аматьорската футболна лига. В сряда в Хайредин областният първенец на Видинско /на снимката/ отстъпи с 5:6 след изпълнение на дузпи от Пещера /Галата/ в зонален полуфинал.

„Мач нямаше. Имаше навлизане на публиката на терена, бомби и пиратки до страничния съдия, невдигнати поне 3-4 директни червени картона за тима от Галата, несъществуваща дузпа за 1:1. Съдията беше по-бял от екрана в киното и по-нисък от тревата. Защо не изпратиха някой мъжкар, като Росен Гановски например, а не рефери и делагат, чудещи се как да реагират“, заяви треньорът и спонсор на отбора Стефан Филаретов-Филата.

В предишния кръг Пещера елиминира Първа Атомна и тогава наставникът на козлодуйчани Николай Нинов заяви пред „Конкурент“, че почти нищо не се е променило в Галата в сравнение с 90-те години на миналия век, когато и елитните отбори с притеснение са гостували там. Обстановката, която местните създават и навън, стресира съдиите и съперниците. Тимът от Галата е известен с твърдата си игра. Зрители на мача с Партизани в сряда заявиха, че е цяло чудо, че двубоят е завършил без счупен крак. С това обаче не се разминава бившият футболист на ЦСКА Методи Деянов. В края на сезон 1997/98 футболист на Олимпик /Тетевен/, прекръстен по-късно Пещера /Галата/, му чупи левия крак, а след година и два месеца Мето става известен с прозвището „Медицинското чудо“, след като ходи, тича и тренира на пълни обороти.