Здраве

4 безотказни бабини рецепти срещу косопад

  07.11.2017 16:29             
4 безотказни бабини рецепти срещу косопад

За да се погрижите за косата си и да предотвратите загубата й, трябва да опитате една от изброените по-долу естествени средства за защита.

1. Кокосово мляко
Тази сладка и освежаваща напитка, която е течност, съдържаща се в кокосовите орехи, е богат източник на протеини и антиоксиданти. Тези вещества са от полза за здравето на косата ни.
Вземете 100% естествено кокосово мляко и го използвайте като тоник или балсам за коса.

2. Лук
Активните вещества, съдържащи се в лука, подобряват кръвоснабдяването на скалпа и стимулират производството на колаген. Благодарение на това косата ни става по-силна и по-здрава.
Нарежете 2-3 глави с пръстени и ги смачкайте добре, за да получите сок. Нанесете сок лук върху скалпа, изчакайте 30 минути и измийте.

3. Розмарин
Подобно на отварата от розмарин, маслото от розмарин може ефективно да се използва за възстановяване и лечение на косата. Лечебните свойства на розмарината ще подобрят състоянието на косата като цяло. Розмаринът помага за борба с косопада, предотвратява появата на преждевременно сива коса и стимулира растежа.

Подготовка
Сложете няколко клона розмарин в един литър вода и го загрейте. След това оставете да се вари. Ежедневно използвайте бульона от розмарин за последното изплакване на косата.

4. Червен гроздов сок с мед
Терапията със сокове е отлично допълнение към лечението с маски и други лекарства, които прилагаме към косата за борба с косопада. Соковете нормализират различните процеси в тялото ни, като източници на хранителни вещества, които тялото ни трябва да си набави.

Червеният гроздов сок с мед е отличен за лечение на косопад: съдържащите се в сока антиоксиданти подобряват кръвоснабдяването на космените фоликули, а различните витамини подхранват косата ни.

Състав: 1 грозд червено грозде, мед.

Подготовка
Отстранете гроздето от клона и ги нарязайте на две, без да отстранявате костилките. Поставете гроздето в блендер, както приготвяте картофените пюрета. Изсипете получения сок в чаша и добавете малко мед към него./ Zdrave.to