Здраве

Лесна домашна рецепта за лечение на ангина само за 4 часа

  07.11.2017 15:54             
Лесна домашна рецепта за лечение на ангина само за 4 часа

С настъпването на сезона на простудите и възпаленията в гърлото особена актуалност придобива лесна, но ефикасна домашна рецепта за бързо лечение на ангина. Основна съставка в нея е една древна, ароматна готварска подправка – кимионът. 

Кимионът е познат от библейски времена. Семената му и маслото, приготвяно от тях, са се използвали като добавка към ястия, лекарство, козметично средство.
Кимионът е добър източник на витамин B1. В по-оскъдни количества се срещат витамини А, С, Е и К, както и няколко витамина от B-групата. Също така той е много богат на желязо и манган. В него се съдържат и калций, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, мед и селен.
В семената на кимиона преобладават омега-6 мастни киселини в сравнение със слабо представените омега-3 (около десетократно повече).

Ето защо кимионът:
-има хипогликемичен ефект;
-намалява нивата на липиди в клетките;
-намалява загубите от калций в костите;
-забавя прогресията на зрителни увреждания от диабет;
-има контрацептивен ефект.
Резултатите от множество тестове в лабораторна среда показват сигурни антибактериални, противогъбични и антиоксидантни свойства на кимионовите съставки (в естествено състояние или разтвор).
Именно антибактериалните свойства на кимиона с в основата на тази домашна рецепта.

Ето какво трябва да направите: 
0,5 ч.ч. смлян кимион заливаме с 1 ч.ч. вода и слагаме да ври 15 минути. Получава се гъста маса, приличаща на утайка от кафе.
След това прецеждаме през цедка, разреждаме с ¼ ч.ч. вода и отново слагаме да кипне.
Сваляме от огъня и добавяме в отварата 1 с.л. коняк.
Лекарството е готово! 

То трябва да се пие на всеки половин час по 1 с.л.
След 2 часа болките в гърлото отшумяват и започвате да преглъщате по-лесно. След 4 часа лечението е приключило и ангината е отстъпила.

Но ако болестта е в много тежка форма, то отварата може да се пие и по-продължително време. Тази рецепта може да се използва от всички, които са по-често податливи на простуда, фарингит, тонзилит./Zdrave.to