България

Старци нападнаха погребение, не дават да положат тялото в земята

  04.11.2017 17:59             
Старци нападнаха погребение, не дават да положат тялото в земята

В Родопите може да се случи всичко. Планината е една галерия от образи, чиито действия понякога надминават всякакви представи за абсурдност. Семейство пенсионери от Мадан ще трябва да плати общо 2000 лева глоби заради опита си да осуети… погребение. Асие и Ахмед нападнали гробари и опечалени в гробищния парк в родопския град, като на метри от джамията псували, заплашвали и кълняли участниците в траурната церемония, съобщава 24rodopi.com. Съпрузите преприели атаката с мотив, че земята била тяхна, а не общинска.

„Агупти, мошеници, помияри, мама ви да е*а ку*венска! Мошеници, ще ви убия мръсници! Спирайте да копаете вашата мама агупска! Ръчичките да ви изсъхнат тука да копаете", бил репертоарът на двамата съпрузи към опечалените. На място дори пристигнал общински служител, към който 70-годишният Ахмед се обърнал с думите: „Ей сега ще ти прасна една патерица в главата и тия агупки, които ти метат пазара, няма да могат да ти съберат мозъка". 64-годишната му съпруга пък хвърлила пръст в лицето на общинаря. Наложила се дори намеса на полицаи, които охранявали погребалната церемония, за да не ескалира конфликтът.

Съдът в Мадан освободи от наказателна отговорност двамата съпрузи, като им наложи глоби от по 1000 лева. Окръжните магистрати потвърдиха наказанието като решението им е окончателно.

Blitz.bg