Крими

Синовете на прокурор и кмет изпратиха млад мъж в затвора СНИМКИ

  03.11.2017 09:51             
Синовете на прокурор и кмет  изпратиха млад мъж в затвора СНИМКИ

След дълъг съдебен процес Николай Николов, на 30 г. и неосъждан, получи от Върховния касационен съд 4-годишна ефективна присъда за средна телесна повреда. Решението е от 20 октомври т.г., като магистратите задължават мъжа да плати и 70 000 лв. за нещо, което не е извършил. Делото се крепи на свидетелски показания на сина на кметът на Галиче Ценко Чоков - Мартин и негови приятели, които в последствие признават, че са били заплашвани от Мартин да свидетелстват срещу Николай, твърдят близки на 30-годишния Николов.

Историята от дебелите папки по делото започва на 4 август 2013 г. Към полунощ студентът по право Венислав Николов е нападнат в дискотека в Бяла Слатина от Мартин Чоков и компанията му. Младежът е бит с метален бокс. Той вика на помощ брат си Николай, който влиза в заведението, за да отърве брат си от лапите на Мартин Чоков и неговите авери. Настава голям бой, в който се намесват и охранителите на заведението. Един от тях е Павел Викторов, син на прокурор от Враца. Според Николай, бодигардът помагал на групата на Чоков, вместо да разтървава биещите си.

Николови успяват да напуснат заведението, като Николай е със счупен нос. На тръгване, се обажда на тел. 112, за да каже, че в дискотеката има и други ранени.

По-късно разбира, че той е обвиняем като основния извършител на побоя. Нещо повече, повдигнато му е обвинение за опит за убийството на Павел, който е откаран намушкан с нож в болницата.

Потърпевшият е син на прокурор Веселин Вътов, негова втора майка е съдия Евгения Симеонова, заместник-председател на окръжния съд във Враца. По тази причина всички магистрати от града под Околчица си правят отвод, а делото се гледа в окръжния съд в Монтана, след това стига и до Върховния съд. През последните 4 г. Николай чува няколко присъди - от невинен до 7 г. ефективна присъда, обвинението се люшка от едната до другата крайност.

Последното, окончателно решение за 4-годишна ефективна присъда, е на Върховния касационен съд. Странно, но 3 месеца преди то да излезе, близките на Николай разбират от кмета на Галиче Ценко Чоков за колко време синът им ще иде в затвора.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПОТРЕСАВАЩИ ПОДРОБНОСТИ