Събития

Екскметът на Враца: Въоръжил съм се с търпение

  01.11.2017 14:56             
Екскметът на Враца: Въоръжил съм се с търпение

„Преводът на тези 11 000 000 лева е съгласно сключения договор с избрания изпълнител, условията за превеждане на аванс са представяне на Програма за изпълнение по изискванията на ФИДИК /Финансова инспекция за държавен изпълнителен контрол – б.р./ и банкови гаранции. Тези условия бяха изпълнени, като беше поискано и становище от техническа помощ по проекта, което потвърди законосъобразността на предоставянето на аванса. В резултат на това беше издаден Сертификат за плащането от инженера и аванса беше преведен. Както впрочем правилата на оперативната програма позволяват за всички проекти и договори“, коментира казуса с онзи превод екскметът Николай Иванов.Той благодари на "Конкурент", че го е потърсил за коментар на обвиненията и допълни, че е единствената медия, която го е направила.

„Изискване за издадено разрешение за строеж не е имало и това много лесно може да се провери в договора. Защо впоследствие управлявашият орган реши, че няма да възстанови аванса, докато не бъде издадено такова разрешение не мога да гадая. Факт е, че управляващият орган не излезе със становище, че авансът е незаконосъобразен, а само се прознесе кога ще го възстанови. Никой не желае да коментира експертно темата, защото много по-лесно е да се отправят обвинения и да се организират “ трибунали” в общинския съвет или медиите“, допълни пред „Конкурент“ бившият кмет на Враца.

„Целта на цялата тази кампания е моето публично и политическо омаскаряване. Хъсът, с който това се прави, е впечатляващ. На последното заседание на общински съвет във Враца бяха преминати всички морални и политически граници на охулването ми от някои общински съветници. Не искам и е под достойнството ми да ги коментирам. Единствено мога да благодаря на останалите общински съветници, които в мненията и становищата си са подходили отговорно и професионално. И не с политически атаки. 

И тъй като „лъжата може да обиколи света, докато истината си връзва обувките“, ясно осъзнавам, че ще трябва да се въоръжа с търпение“, допълни екскметът на Враца.

Какво още каза Иванов, четете в утрешния брой на в. "Конкурент", единственият всекидневник на Северозапада.