Здраве

Сбогувайте се с уморените очи с тези 4 народни рецепти

  31.10.2017 14:00             
Сбогувайте се с уморените очи с тези 4 народни рецепти

С торбичките под очите, които са възникнали поради натрупването на излишна течност, народните методи ефективно се справят.

-Контрастните компреси в областта на очите са се доказали. За да ги приготвите, пригответе суха билка с лечебни свойства в съотношение 2 супени лъжици на половин чаша вряла вода. Лайка, кора от дъб, магданоз, мента, градински чай, липов цвят влияят много добре. Можете да използвате черен или зелен чай. Охладете отварата в две части, в една от тях добавете 3-4 кубчета лед.

Преди употреба, навлажнете памучните тампони в топлата отвара, нанесете 1 минута върху очите. След това овлажнете тампоните в студената отвара и отново ги прикрепете към очите. За една процедура е добре да налагате компреса 5-6 пъти, но винаги с прекъсване. Компреси може да се направите сутрин, но по-добре - вечер преди лягане.

-Много хора предпочитат компреси от чай с чаени торбички. Подходящ е черния или зелен чай или дори по-добре - лайка. Пакетите трябва да бъдат потопени във вряща вода за 30 секунди, след което да се извадят, да се изстискат малко и да се поставят във фризер за 10 минути. След това можете да направите компрес: поставете охладените пакети в областта на отока под очите и оставете за 5-10 минути.

-Компреси от зеленчуци (пресни, варени и замразени). Например, суровите картофи се търкат на ренде или се нарязват на тънки плочи. Получената в резултат каша се поставя на две малки марли, които се нанасят върху областта под очите. Плочки от сурови картофи могат да бъдат поставени директно върху кожата на клепачите и под очите, и покрити с марля  върха. Такива компреси трябва да се държат върху очите в продължение на 5-15 минути. Те се използват всеки ден, сутрин или вечер.

-Компрес от охладена краставица е много лесно да се направи. Вземете краставицата, която лежи в хладилника и я нарежете на филийки. Тези парчета трябва да се поставят върху областта под очите и да се оставят за 5-10 минути.

Zdrave.to