Здраве

Преборете сланинките: 5-те най-добри диети за зимата!

  31.10.2017 13:49             
Преборете сланинките: 5-те най-добри диети за зимата!

ъвсем малко време ни дели от новогодишните празници. Разберете как можете да бъдете стройни, красиви и здрави не само за тях, но и през цялата зима. Да се разделим с излишните килограми, когато навън е студено и мрачно, е по-сложно, отколкото през топлите месеци на годината. За да се чувстваме комфортно, ние употребяваме повече калории. Не се отчайвайте, диетолозите са разработили специални „зимни“ диети, които да ни помогнат да се чувстваме здрави и да бъдем във форма. Представяме ви петте най-добри хранителни режими, открийте своя.

Диета със супа

Тя бие рекорда по популярност. Нейната уникалност е в неограничената консумация на зелева супа – единственото блюдо в тази диета. А ползите са много. Понижава чувството за глад. Съдържа много витамини, дава тонус и нормализира дейността на храносмилателната система. А с нея можете да свалите от 5 до 8 килограма за седмица. Първите два дни консумирайте единствено от супата, на третия можете да включите зелени зеленчуци, на четвъртия любими плодове и зеленчуци, без картофи и банани. На петия ден добавете обезмаслено мляко, а на шестия задушено телешко месо със салата. На седмия ден можете да си приготвите варен кафяв ориз със зеленчуци и сок от грейпфрут.

Финландска диета

Тя е достатъчно демократична, тъй като заедно с основната съставка на диетата – зеленчукова крем супа, позволява да се разнообрази с нискомаслени млечни продукти, нетлъсти меса, риба, морски продукти, каша от овесени ядки или елда. По време на финландската диета задължително трябва да пиете поне 2 литра течности. Предимно минерална вода и зелен чай. Продължителността на диетата е минимум 2 седмици. Ч

Диета с моркови

Морковите не само ще ви помогнат да отслабнете, но и ще подобрят състоянието на организма ви като цяло. Дори ще се подмладите. За да има видим ефект, е необходимо да консумирате на ден поне 1 чаша морковен сок или пък 2-3 моркова, ако не харесвате сок. През първите три дни на диетата можете да употребявате само салата от 2-3 моркова, 1 плод по ваш вкус, чаена лъжичка мед и малко лимон. На четвъртия ден се разрешава добавянето на 200 грама печен картоф и филийка ръжен хляб. На петия ден се връщате към нормалния си режим на хранене, но без тлъсти меса и хляб. И тук се препоръчва консумацията на зелен чай.

Тиквена диета

Тя ще ви помогне за 12 дни да свалите 6-8 килограма. Тиквата е рекордьор по съдържание на витамини. Ефективността ѝ ще бъде максимална, ако изключите захарта и сведете до минимум консумацията на сол. Отново се препоръчва употребата на много вода и зелен чай. Калорийният прием не трябва да е повече от 1200 калории. На ден можете да консумирате около килограм тиква. На петия ден можете да включите риба и месо.

Диета с грейпфрут

Уникалността на грейпфрута при диета, е в съдържанието на флавоноида нарингин, който помага активно да се изгарят мазнини. Докато спазвате диетата е необходимо да се откажете от захарта, солта, пикантните сосове и подправки. Консумираната храна не трябва да надвишава 800 калории. Можете да ядете риба, пилешко месо, бульони, зеленчукови супи, задушени зеленчуци, яйца. А грейпфрутите на ден трябва да са три-четири.

Източник: tialoto.bg.