Спорт

Рали кросът приключи във Видин /Снимки/

  23.10.2017 10:10             
Рали кросът приключи във Видин /Снимки/

Националният шампионат по рали крос приключи във Видин. На пистата край село Иново заместник-кметът на общината Венци Пасков награди призьорите в заключителния VII кръг. Той приветства участниците от името на градоначалника Огнян Ценков и благодари за съдействието и усилията на всички, които са допринесли състезанието да се реализира. Сред гостите на надпреварата бе и областният управител Албена Георгиева.

В рали кроса се включиха 25 пилота от 5 автомобилни клуба в страната.

В Дивизия 1 Светослав Манастирски от Старт-Н /Криводол/ изпревари съотборника си Емил Минчев и Мирослав Цветанов от Жико-Моторспорт /Видин/. В Дивизия 2 призьори са Владимир Димитров от АМК Ботевград и представителите на домакините Иван Иванов и Пламен Цветанов. В Дивизия 3 след Методи Тодоров от Старт-Н са Момчил Младенов и Лъчезар Петров от Жико-Моторспорт.

В отборното класиране първенец е криводолският клуб, пред видинския и ботевградския.

По традиция беше връчена купа „Лада”, като с нея бяха удостоени Лъчезар Петров от Жико-Моторспорт, Цветелин Велков от Старт-Н и съотборника на първенеца Данко Алексиев, който за първи път участва в състезанието.

Раликрос „Видин 2017“ се организира от общинската управа, АСК Жико-Моторспорт и българската федерация по автомобилен спорт. Той се проведе като част от програмата, посветена на духовния празник на крайдунавския град - Димитровден.