България

Всички правим тая поразия от терасите си, ама вече може да ни глобят със стотачка

  21.10.2017 19:20             
Всички правим тая поразия от терасите си, ама вече може да ни глобят със стотачка

100 лева глоба, ако тупаме покривката през терасата. Това е записано в новата проектонаредба за обществен ред в София. Текстовете получиха доста критики от граждани по време на публичнота обсъждане.

Новата наредба за обществен ред в София продължава да предизвиква горещи дебати сред софиянци. По време на първото обществено обсъждане Павел Димов обърна внимание на текстовете, които се отнасят до глоби заради тупане на килими и други предмети от балконите: „Влизайки в този казус, ако някой си изтупа каренцето от холната маса или чаршафчето на леглото, подлежи на санкция и изтупването на каренцето ще му струва 100 лева, което е абсурд. Ако някой може да ми каже откъде мога да изтупам каренцето или чаршафа? Въпросът е да се прецизира текстът. Моето предложение е директно - изтупване на килими, изтръскването отпада, изхвърляне на хранителни отпадъци и други отпадъци“, каза Димов, цитиран от Дарик.

Иде краят и на каруците, движещи се по софийските улици. Това обаче може да стане реалност от 1 януари 2018 г. В четвъртък ще се проведе повторно обществено обсъждане относно новите правила за ред в София.

Дарик