Спорт

Изпонаказаха участниците в мелето в Берковица

  19.10.2017 16:26             
Изпонаказаха участниците в мелето в Берковица

Дисциплинарната комисия при ОС на БФС в Монтана огласи наказанията след двубоя от VIII кръг на четвърта дивизия между Ком и Бойчиновци, завършил 2:2 с масово меле. Делегат на срещата в Берковица беше председателят на Дисципа Георги Цеков. Той и колегите му решиха да не се зачитат головете на отборите и точките за тях от мача да са 0, съгласно чл.24, ал.10 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС. ОФК Ком пък е лишен от домакинство в 1 среща и е глобен с 500 лв. на база чл.37, ал.1, т.1, буква „В”, п.т.2.

Участниците в разправията и размяната на удари са със спрени права за по 3 мача според чл. 22, ал.2, т.1, буква „Г”. Това е наказанието за играещия треньор на Бойчиновци Александър Александров-Вош, състезаващия се президент на берковчани Калин Статков, съотборниците му Гълъб Герасимов, Асен Стефанов и футболиста на Вихър /Бързия/ Ангел Любомиров, който е бил зрител на двубоя, но се е включил в мелето. Сегашното наказание на Стефанов се добавя към санкцията му от неотдавна, спираща правата му за 1 г.

Дамян Дамянов от Вършец 2012 няма да играе в следващите 4 срещи на тима от курортното градче. За 1 мач правата му са спрени съобразно записаното в чл.22, ал.2, буква „А” /втори жълт картон/, а за 3 двубоя – съгласно чл.23, ал.2, буква „А” /плюване/.