Спорт

Сребро и бронз за бадминтонистите на Оряхово 80, медал и за кмета

  19.10.2017 14:32             
Сребро и бронз за бадминтонистите на Оряхово 80, медал и за кмета

Клубът по бадминтон Оряхово 80 организира държавния отборен шампионат за състезатели до 15 г. Домакините бяха отчетени от юношите, които станаха вицешампиони, след драматична загуба във финала с 2:3 от представителите на Стара Загора. Трети е съставът от Русе.

Първата ракета на Оряхово 80 Георги Калиничов спечели всичките си срещи с 2:0 гейма. На двойки, той и партньорът му Елиан Елвис, също не загубиха двубой. Калиничов взе реванш от Евгени Панев, който в четвъртфинала на държавния личен шампионат в Хасково го спря с 1:2 гейма и впоследствие стана първенец пред родна публика. Сега възпитаникът на Койчо Станев се наложи над Панев с 2:0 гейма. Освен Калиничов, за Оряхово 80 играха Елиан Елвис, Венелин Гюнай и Константин Милов.

Девойките от крайдунавския град подобриха класирането си от миналата година, когата делиха 9-12 място. Сега те заслужиха бронзовите медали, като отстъпиха само на Първомай с 2:3 и на шампионките от Хасково с 1:4 победи. В състава бяха Теодора Георгиева, Яна Георгиева, Кристина Иванова, Десислава Тончева, Сесил Иванова и Зара Зиновива.

Призьорите бяха наградени от кмета на Община Оряхово Росен Добрев, който изгледа всички финални срещи. По случай половинвековния юбилей на бадминтона в България градоначалникът получи почетен медал за особени заслуги към този спорт от президента на федерацията проф. д-р Пюзант Касабян.