Крими

Напушен от Козлодуй забърква и деца в пропагандата си за марихуаната

  18.10.2017 18:53             
Напушен от Козлодуй забърква и деца в пропагандата си за марихуаната

22-годишен от Козлодуй публикува на стената си в социалната мрежа Фейсбук снимка, на която ясно се вижда как дете на видима възраст около три годинки е захапало ръчно свита цигара, досущ наподобяваща марихуана. Всъщност само преди три седмици авторът на снимката  Богомил Цецков, по-известен в града като Боко, заяви публично, че според него отглеждането и употребата на канабис в България трябва да се легализира и без притеснения обясни личните си мотиви редовно да употребява "трева".

Снимката на невръстното дете с цигара обаче много прилича на манипулативна изява в публичното пространство за безвредността на марихуаната и на внушение, че тя всъщност не е опасна. В резултат на това съществува реален риск децата и подрастващите да възприемат „тревата“ като полезна и не само да не се притесняват да пушат, но и да смятат, че по този начин изразяват своята индивидуалност.

Точно това авторът на снимката смята, че прави, публикувайки свои снимки  и на приятели докато пушат марихуана. Във Фейсбук  Боко се представя с посланието „Обичам трева и сексапилна жена”, а като място, където е учил посочва врачанския затвор.