Konkurent
ТДМ

Здраве

9 ползи от кефира, за които дори не подозирате

2017-11-12 06:00 844 0

9 ползи от кефира, за които дори не подозирате

Кефирът, приеман с лечебна цел, може да ви изненада толкова приятно, колкото не сте и предполагали. Този уникален продукт е популярен най-вече в Русия и се счита за откритие на тюркските племена. За щастие днес ползите на млечната напитка, която се получава при ферментация на уникална тибетска гъба, са добре познати, а първи от лечебната й мощ са се възползвали кавказките племена.

Тайната се крие в специалния слой, образуващ се при ферментация. От симбиозата между млечно-кисели бактерии и дрожди се образува уникален с лечебните си свойства филм. А след заливането на гъбата с мляко, се образува специален материал, изобилстващ от млечна киселина, витамини, протеини, мазнини и вещества с мощно антибиотично действие.

Тибетската гъба изобилства от биотин, който принадлежи към витаминните елементи от група Б. Този витаминен елемент е коензим, жизнено необходим за ред важни клетъчни процеси, свързани с метаболизма и с усвояването на витамините.

Действие като имуностимулатор
Вниманието върху тибетската гъба векове наред е насочено към нея заради способността й да повлиява на тялото като имуностимулатор. Безспорно живото мляко е сред мощните имуностимулатори, въздействащи пряко върху имунната система.

Натурален антибиотик
Това е напълно натурален антибиотик, който се бори с гъбички и инфекции, като същевременно насърчава дейността на имунната система. И е идеално средство, възстановяващо нормалния баланс на чревната флора. Освен с антибиотичното си действие, тибетската гъба привлича интереса на учените и с имуностимулиращите си качества.

Детоксикация
Незаменимо средство и за детоксикация, защото извежда токсините от тялото по щадящ и безопасен начин. А резултатите са видими още след няколко приема на живото мляко – движите се с лекота, оточността в крайниците и корема изчезва, холестерол, кръвно и захар се нормализират, и чувствате прилив на енергия.

Подмладяване
Съдържа антиоксиданти, които са с изключителен подмладяващ ефект, който се постига чрез забавяне на процесите на стареене. Кефирът стопира клетъчното окисление и неслучайно е наричан еликсир на младостта.

Хормонален баланс
Кефирът е незаменим и при нарушен хормонален баланс, защото нормализира хормоните, заради които обикновено сме раздразнителни, страдаме от безсъние или депресия, или имаме проблеми с косата и кожата.

Отслабване
Еликсирът от тибетска гъба преобразува мазнините в черния дроб в мастни киселини, след което ги трансформира в по-прости съединения и те бързо напускат тялото. За да отслабнете, трябва да пиете инфузия от тибетска гъба (кефир) по една чаша половин час след хранене.

Алергия
Ако страдате от алергия, състоянието ви ще се подобри с прием на кефир. Подмладяващата напитка притежава невероятната мощ да тушира алергичните прояви и дори да лекува този проблем.

Високо кръвно
Незаменим е и при високо кръвно, защото не само понижава артериалното налягане, но и редуцира стойностите на коварния холестерол, който води до запушване на артериите и фатални последствия. Препоръчително е на закуска да прибавите чаша от него, както и да го пиете половин час преди лягане.

Маска за лице
Маската е изключително благоприятна за кожа, нуждаеща се от допълнителна хидратация (суха кожа). Нанесете директно отделеното мляко и се отпуснете за около двадесет минути. Още след първо приложение кожата ви ще засияе, а лицето ще изглежда по-опънато. Можете да си направите курс с кефир, като приемате по една чаша от напитката на гладно в продължение на 20 дни. После прекъснете за 10 дни и повторете курса, като общата му продължителност трябва да е 2 месеца.

Въпреки безспорните си ползи за здравето живото лекарство не се препоръчва на хора с непоносимост към млечни продукти, въпреки че някои производители уверяват, че техният продукт е нисколактозен.

zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Как да останем здрави при заседнал начин на живот - 4 полезни съвета
2018-01-19 06:00
289 0
Хиподинамията е сериозен проблем на нашето време. Съвременният човек се движи катастрофално малко. Това засяга основно, хората, работещи в офис и може да причини цял…

5 лесни начина да се избавите от диарията без лекарства
2018-01-18 06:00
343 0
Съществуват стотици здравословни проблеми, но малцина могат да бъдат толкова неудобни, колкото диарията. Можете ли да си представите да отидете на работа или в училище, докато…

Това се случва с очите на абсолютно всеки, но никой не подозира, че трябва да се лекува!
2018-01-17 06:00
644 0
Случвало ли ви се е, най-често когато сте стресирани и ядосани, ъгълчето на окото ви да започне да трепти? В това видео на Business Insider…

Не вкарвайте тези храни във фризера, ще се отровите
2018-01-16 06:00
723 0
Има няколко хранителни продукти, които теоретично могат да бъдат замразени - но не можете да ги използвате след това.  Един от продуктите, които не трябва…

актуален брой на вестник Конкурент