Konkurent
ТДМ

Здраве

9 ползи от кефира, за които дори не подозирате

2017-11-12 06:00 988 0

9 ползи от кефира, за които дори не подозирате

Кефирът, приеман с лечебна цел, може да ви изненада толкова приятно, колкото не сте и предполагали. Този уникален продукт е популярен най-вече в Русия и се счита за откритие на тюркските племена. За щастие днес ползите на млечната напитка, която се получава при ферментация на уникална тибетска гъба, са добре познати, а първи от лечебната й мощ са се възползвали кавказките племена.

Тайната се крие в специалния слой, образуващ се при ферментация. От симбиозата между млечно-кисели бактерии и дрожди се образува уникален с лечебните си свойства филм. А след заливането на гъбата с мляко, се образува специален материал, изобилстващ от млечна киселина, витамини, протеини, мазнини и вещества с мощно антибиотично действие.

Тибетската гъба изобилства от биотин, който принадлежи към витаминните елементи от група Б. Този витаминен елемент е коензим, жизнено необходим за ред важни клетъчни процеси, свързани с метаболизма и с усвояването на витамините.

Действие като имуностимулатор
Вниманието върху тибетската гъба векове наред е насочено към нея заради способността й да повлиява на тялото като имуностимулатор. Безспорно живото мляко е сред мощните имуностимулатори, въздействащи пряко върху имунната система.

Натурален антибиотик
Това е напълно натурален антибиотик, който се бори с гъбички и инфекции, като същевременно насърчава дейността на имунната система. И е идеално средство, възстановяващо нормалния баланс на чревната флора. Освен с антибиотичното си действие, тибетската гъба привлича интереса на учените и с имуностимулиращите си качества.

Детоксикация
Незаменимо средство и за детоксикация, защото извежда токсините от тялото по щадящ и безопасен начин. А резултатите са видими още след няколко приема на живото мляко – движите се с лекота, оточността в крайниците и корема изчезва, холестерол, кръвно и захар се нормализират, и чувствате прилив на енергия.

Подмладяване
Съдържа антиоксиданти, които са с изключителен подмладяващ ефект, който се постига чрез забавяне на процесите на стареене. Кефирът стопира клетъчното окисление и неслучайно е наричан еликсир на младостта.

Хормонален баланс
Кефирът е незаменим и при нарушен хормонален баланс, защото нормализира хормоните, заради които обикновено сме раздразнителни, страдаме от безсъние или депресия, или имаме проблеми с косата и кожата.

Отслабване
Еликсирът от тибетска гъба преобразува мазнините в черния дроб в мастни киселини, след което ги трансформира в по-прости съединения и те бързо напускат тялото. За да отслабнете, трябва да пиете инфузия от тибетска гъба (кефир) по една чаша половин час след хранене.

Алергия
Ако страдате от алергия, състоянието ви ще се подобри с прием на кефир. Подмладяващата напитка притежава невероятната мощ да тушира алергичните прояви и дори да лекува този проблем.

Високо кръвно
Незаменим е и при високо кръвно, защото не само понижава артериалното налягане, но и редуцира стойностите на коварния холестерол, който води до запушване на артериите и фатални последствия. Препоръчително е на закуска да прибавите чаша от него, както и да го пиете половин час преди лягане.

Маска за лице
Маската е изключително благоприятна за кожа, нуждаеща се от допълнителна хидратация (суха кожа). Нанесете директно отделеното мляко и се отпуснете за около двадесет минути. Още след първо приложение кожата ви ще засияе, а лицето ще изглежда по-опънато. Можете да си направите курс с кефир, като приемате по една чаша от напитката на гладно в продължение на 20 дни. После прекъснете за 10 дни и повторете курса, като общата му продължителност трябва да е 2 месеца.

Въпреки безспорните си ползи за здравето живото лекарство не се препоръчва на хора с непоносимост към млечни продукти, въпреки че някои производители уверяват, че техният продукт е нисколактозен.

zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
10 особености на тялото, които се срещат при малък процент от хората
2018-06-23 06:00
214 0
Всеки е уникален по свой начин, но някои от нас имат редки черти, които се срещат при по-малко от пет процента от населението по света.…

7 неща, които не трябва да се правят след сауна
2018-06-22 06:00
390 0
Ходенето в сауна е стара славянска традиция. Там благодарение на топлата пара човек не само прочиства организма си, но и получава много други ползи за здравето. Освен положителните…

Кажете край на прекомерното изпотяване с лесна домашна рецепта
2018-06-21 06:00
754 0
Времето се затопля все повече, а с него се появява и онзи досаден проблем с прекомерното изпотяване. Затова не чакайте дълго и си направете домашен…

Запекът вече няма да бъде проблем, ако консумирате тези 3 храни
2018-06-20 06:00
974 0
Около 14% от хората в света изпитват хроничен запек в даден момент. Симптомите на запека включват по-малко отделяне на изпражнения – по-малко от три пъти…

актуален брой на вестник Конкурент