Спорт

Врачани пропиляха 3 гола аванс срещу Марек в U19 /Снимки/

  18.10.2017 16:23             
Врачани пропиляха 3 гола аванс срещу Марек в U19 /Снимки/

Ботев и Марек завършиха 3:3 в 11-ия кръг на U19. Двубоят започна с предимство на домакините, които чрез Виктор Василев на два пъти и веднъж чрез Макс Велков пропуснаха удобни ситуации. Логичното се случи в 32-та мин. Василев се пребори с двама защитници в пеналта и поднесе удобна топка на Велков, който без проблеми реализира за 1:0. В 37-та мин. бързоногият Радослав Батов увеличи на 2:0 с диагонален шут, след асистенция на Велков. В 40-та мин. Иван Велчев пробяга 2/3 от терена и с техничен удар вкара за 3:0. В последните 120 минути на първата част липсата на концентрация в защитата на врачани доведе до 2 попадения в тяхната врата, които върнаха интригата в мача. В 44-та мин. точен бе Стоил Борисов, а в 45-та - Симеон Димитров.

Второто полувреме започна с 2 възможности за Ботев. В 47-та мин. прецизно центриране на Батов доведе до удар с глава на Велков, преминал на сантиметри от страничния стълб. В 55-та мин. шут на Радослав Батов бе спрян от защитник пред голлинията, а в 57-та мин. Иван Велчев уцели страничния стълб.

От средата на втората част дупничани взеха инициативата и в 81-та мин. достигнаха до равенство чрез Анжел Кючуков. В 86-та мин. дори можеха да направят пълен обрат, но вратарят Кристиян Иванов спаси сигурен гол срещу излязъл сам срещу него нападател.

В двубой от същия кръг Монтана падна от Черно море с 0:3.