Свят

Пенсионерка отиде да се разходи, откриха я разкъсана в стомаха на. . .

  18.10.2017 10:57             
Пенсионерка отиде да се разходи, откриха я разкъсана в стомаха на. . .

Останки от тялото на 79-годишната пенсионерка Ан Камерън са били открити в тялото на крокодил в Куинсланд, Астралия, съобщава life.ru

Това е втори случай на нападение на влечуги в рамките на година и половина.

Възрастната дама е била в неизвостност около седмица. 79-годишната пенсионерка е била с психично разстройство и е изчезнала от дома си в Порт Дъглас, където се преместила със семейството си.

В един ясен ден тя отишла на разходка и оттогава никой не я видял. Седмица по-късно, в близост до старчески дом, зоопазители открили бастун и дрехи. Съвсем скоро след това представители на Отдела за опазване на околната среда уловили и убили 4-метров крокодил.

В тялото на влечугото те открили човешки останки. Проверка потвърдила най-лошата вест. Намерените в стомаха на крокодила останки са били на 79-годишната Ан Камерън.

Седмица по-късно, близо до старческия дом, защитниците на животните намериха бастун и дрехи. Скоро представители на Отдела за опазване на околната среда уловиха и убиха четириметров крокодил. В тялото на влечугите открили човешки останки.

Местната полиция обяснява, че това не е първият такъв случай. Преди година и половина, при подобни обстоятелства, 46-годишната Синди Уолдрън изчезна. По-късно нейните останки били открити в стомаха на гигантско влечуго.

Австралийските власти са притеснени от ситуацията и поставят предупредителни знаци навсякъде, където може да се появи хищник.