Крими

След акция на ДАНС в ареста са и видински каналджии

  17.10.2017 21:44             
След акция на ДАНС в ареста са и видински каналджии

Разбита е група, свързана с трафик на хора, съобщиха от спецпрокуратурата.  След акция на ДАНС и СДВР  в ареста е поданала организирана престъпна група, която се занимава с трафик на хора от граница до граница и отделни силови действия, осъществени спрямо бивши членове на тази група. По тази група се работи от септември миналата година.

 До момента са задържани са 8 лица на територията на Перник, Видин и София, четирима са сирийски граждани, като единият от тях е с хуманитарен статут. Извършени са осем претърсвания и осем обиска на лица. Намерени са 2 пистолета – боен плюс газов, преправен на боен. Намерени са и наркотици. Групата е извършвала пълно обслужване от граница до граница.  

Мигрантите са посрещани на турската граница, транспортирани са до Бургас, след това до София, където са преспивали в кв.„Модерно предградие”, от там са транспортирани до Видин и напускали границата през река Дунав. Групата една от най-сериозните, занимаващи се с този вид дейност, поясняват от държавното обвинение.