Konkurent
ТДМ

Здраве

Дами, ще полудеете по тези 7 чудотворни начини за борба с целулита у дома

2017-11-08 06:00 872 0

Дами, ще полудеете по тези 7 чудотворни начини за борба с целулита у дома

Целулитът е проблем за много жени. За да го премахнат, дамите правят много усилия и харчат луди пари в салоните за красота. Въпреки това, всички скъпи козметични процедури могат да бъдат заменени. Днес ще говорим за това, какви естествени рецепти ще ви помогнат да се отървете от целулита у дома. 

Масаж
Разбира се, можете да отидете в салона, за да ви направят антицелулитен масаж. Той винаги е ефективен, въпреки че е малко болезнен, но кък резултът е гладка кожа. Ако не разполагате с излишни пари обаче, вместо да ходите до салона се масажирайте сами вкъщи. За да бъде ефектът пълен вземете крем и разтривайте проблемните зони. В рамките на месец или два ще забележите как се е променила кожата ви. 

Мед
За ефективността на масажа могат да се използват допълнителни продукти. Такъв например е медът. Резултатът от него е магически. Как да го използвате? Нанесете тънък слой мед на проблемните области и леко натискайте дланите на ръцете върху повърхността на кожата. Не правете резки движения, защото процедурата може да бъде болезнена. Движенията трябва да са такива, че да се получи лек вакуум. Продължавайте докато медът остане о ръцете ви и стане сив на цвят. Това ще означава, че шлаката и мазнините са извлечени от тялото ви. Останките от мед  измийте с топла вода. 

Баня с морска сол
Напълнете ваната с топла вода и разтворете в нея 500 грама морска сол. Процедурата трябва да продължи около 15 минути. Повторете това поне веднъж седмично. 

Маска с кафе
Трябва ви смляно и варено кафе. Вземете утайката и я поставете на проблемните зони за около  20 минути. 

Баня с глина
Този метод ще ви даде отлична свежест и еластичност на кожата. Вземете около 500 грама бяла глина и я разредете с вода. Намажете с дебел слой кожата си и останете така за около 15 минути. За още по-добър ефект може да разтворите глината с минерална вода. Такива процедури трябва да бъдат извършени в рамките на 10 дни. 

Картофи
Може да не повярвате, но картофите са много ефективни в борбата с целулита. Те имат свойството да подобрят вътреклетъчния метаболизъм и да намалят образуването на "портокаловата кожа". Как да ги използвате?  обелете и нарежете картофите на шайби, поставете ги върху кожата и ви и покрийте с целофан. Останете така за половин час. 

Ябълков оцет

Този метод също е много добър: оцетът трябва да се разрежда с вода в съотношение 1:1. Ако искате можете да добавите няколко капки етерично масло. Намажете кожата си. Оставете я за 30 минути, след което изплакнете сместа с топла вода.

Zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Как да останем здрави при заседнал начин на живот - 4 полезни съвета
2018-01-19 06:00
327 0
Хиподинамията е сериозен проблем на нашето време. Съвременният човек се движи катастрофално малко. Това засяга основно, хората, работещи в офис и може да причини цял…

5 лесни начина да се избавите от диарията без лекарства
2018-01-18 06:00
366 0
Съществуват стотици здравословни проблеми, но малцина могат да бъдат толкова неудобни, колкото диарията. Можете ли да си представите да отидете на работа или в училище, докато…

Това се случва с очите на абсолютно всеки, но никой не подозира, че трябва да се лекува!
2018-01-17 06:00
672 0
Случвало ли ви се е, най-често когато сте стресирани и ядосани, ъгълчето на окото ви да започне да трепти? В това видео на Business Insider…

Не вкарвайте тези храни във фризера, ще се отровите
2018-01-16 06:00
735 0
Има няколко хранителни продукти, които теоретично могат да бъдат замразени - но не можете да ги използвате след това.  Един от продуктите, които не трябва…

актуален брой на вестник Конкурент