Konkurent
ТДМ

Здраве

Дами, ще полудеете по тези 7 чудотворни начини за борба с целулита у дома

2017-11-08 06:00 1136 0

Дами, ще полудеете по тези 7 чудотворни начини за борба с целулита у дома

Целулитът е проблем за много жени. За да го премахнат, дамите правят много усилия и харчат луди пари в салоните за красота. Въпреки това, всички скъпи козметични процедури могат да бъдат заменени. Днес ще говорим за това, какви естествени рецепти ще ви помогнат да се отървете от целулита у дома. 

Масаж
Разбира се, можете да отидете в салона, за да ви направят антицелулитен масаж. Той винаги е ефективен, въпреки че е малко болезнен, но кък резултът е гладка кожа. Ако не разполагате с излишни пари обаче, вместо да ходите до салона се масажирайте сами вкъщи. За да бъде ефектът пълен вземете крем и разтривайте проблемните зони. В рамките на месец или два ще забележите как се е променила кожата ви. 

Мед
За ефективността на масажа могат да се използват допълнителни продукти. Такъв например е медът. Резултатът от него е магически. Как да го използвате? Нанесете тънък слой мед на проблемните области и леко натискайте дланите на ръцете върху повърхността на кожата. Не правете резки движения, защото процедурата може да бъде болезнена. Движенията трябва да са такива, че да се получи лек вакуум. Продължавайте докато медът остане о ръцете ви и стане сив на цвят. Това ще означава, че шлаката и мазнините са извлечени от тялото ви. Останките от мед  измийте с топла вода. 

Баня с морска сол
Напълнете ваната с топла вода и разтворете в нея 500 грама морска сол. Процедурата трябва да продължи около 15 минути. Повторете това поне веднъж седмично. 

Маска с кафе
Трябва ви смляно и варено кафе. Вземете утайката и я поставете на проблемните зони за около  20 минути. 

Баня с глина
Този метод ще ви даде отлична свежест и еластичност на кожата. Вземете около 500 грама бяла глина и я разредете с вода. Намажете с дебел слой кожата си и останете така за около 15 минути. За още по-добър ефект може да разтворите глината с минерална вода. Такива процедури трябва да бъдат извършени в рамките на 10 дни. 

Картофи
Може да не повярвате, но картофите са много ефективни в борбата с целулита. Те имат свойството да подобрят вътреклетъчния метаболизъм и да намалят образуването на "портокаловата кожа". Как да ги използвате?  обелете и нарежете картофите на шайби, поставете ги върху кожата и ви и покрийте с целофан. Останете така за половин час. 

Ябълков оцет

Този метод също е много добър: оцетът трябва да се разрежда с вода в съотношение 1:1. Ако искате можете да добавите няколко капки етерично масло. Намажете кожата си. Оставете я за 30 минути, след което изплакнете сместа с топла вода.

Zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Растенията, които ще ви спасят от комарите
2018-07-21 06:00
311 0
Комарите са неприятни същества. Жуженето им е влудяващо, а ухапванията не само че са свързани с досаден сърбеж, но могат да предизвикат и здравословни проблеми.…

За да идентифицирате едно от тези често срещани заболявания, просто изплезете език
2018-07-20 06:00
366 0
Очи са огледало на душата, но езикът може да е индикатор за вътрешно здраве, като с почти абсолютна точност може да каже какво е състоянието на вътрешните…

Вместо обезболяващи - упражнения срещу болки в гърба
2018-07-19 06:00
579 0
Не стискайте зъби и не се опитвайте да търпите болката! Това не е изход от положението. Всяко състояние, придружено от болка, унищожава нервните окончания и…

Тези 7 тревожни симптома крещят, че сте заболели от диабет
2018-07-18 06:00
874 0
Ранните симптоми на захарния диабет 1 и 2 тип се дължат на високата кръвна захар и на загубата на глюкоза с урината. С малки изключения,…

актуален брой на вестник Конкурент