Събития

Другарка хлъзна БСП-активисти с екскурзия до „Червения площад“

  17.10.2017 16:04             
Другарка хлъзна БСП-активисти с  екскурзия до „Червения площад“

Другарка хлъзна своите от БСП с обещания за екскурзия до „Червения площад“ и други забележителности в Москва, научи „Конкурент“. Десетки са излъганите, като поне трима от тях са от област Враца. Почти никой не се наема да определи размера на бедствието в Софийско, където има най-много измамени, установи наша репортерска проверка.

Организатор на екскурзията била Николая Кокарешкова, която се представяла за председател на младежката организация на БСП в столичния квартал „Красна поляна“, както и координатор на Национално движение „Русофили“. Освен това тя била и коресподент на национален вестник с червен оттенък. Като потенциални екскурзианти били атакувани ученици и младежи, и девойки с леви разбирания.

Според презентацията на другарката, 10-дневният престой в руската столица включвал обиколка по куп културни забележителности, като воаяжът бил предназначен за членове на столетницата. Цената на „удоволствието“ била около 100 лева, от които 20 лв. за такса за туристическа застраховка. Парите трябвало да бъдат преведени по „Изипей“. Останалата част от стойността на екскурзията поемали НД „Русофили“ и столетницата, обяснявала пред кандидатите да разгледат московските потайности Кокарешкова.

Обещанията били за два пътувания на тура – първата група трябвало да замине през юли, а втората – през август. Другарката се обаждала от два телефонни номера, комуникирала и от профил във фейсбук. Когато се събрали достатъчно кандидати, Кокарешкова внезапно спряла да вдига телефоните си. Спряла да поддържа и акаунта си в социалните мрежи, а профилът й бил изтрит.

„Конкурент“ се опита да се свърже с организаторката на двата й телефонни номера, които са изключени. Ако др. Кокарешкова желае да изложи своята гледна точка, сме склонни да й предоставим трибуна. Дотогава ще чакаме като ощипаните БСП-активисти, които не знаят за какво са превели парите си.