Здраве

Вълшебен мехлем ще ви избави от дисковата херния

  17.10.2017 15:41             
Вълшебен мехлем ще ви избави от дисковата херния

Съществуват много ефикасни мехлеми и настойки за облекчаване състоянието при дискова херния. Основната съставка в една от най-ефективните рецепти за мехлем при това болезнено състояние е е билката черен оман, която има свойството да спомага за срастване на костите, за премахване на ставната болка, против отоци, както и за дискова херния.

Нужни са: половин килограм сушени корени от черен оман, 70 г борова смола, 350 г свинска мас и 300 г водка. Измийте хубаво корените от билката и ги смелете в машинката за месо, за да се достигне консистенцията на кашица. Сложете боровата смола в метално съдче на бавен огън да се разтопи. Разтопете и свинската мас на бавен огън и добавете в нея смляната билка, като през цялото време разбърквате с дървена лъжичка. Дръжте сместа на огъня 40 минути. След това излейте в нея разтопената смола и оставете цялата смес да ври още 15 минути. Накрая добавете водката и след 10 минути изключете котлона. Трябва да се получи еднородна маса. С нея втривате на мястото на дисковата херния, както и при счупвания и болки в ставите. 
Този мехлем лекува и трофични язви, но в случая трябва малка промяна. Вместо борова смола, добавяте 4 пресни яйчени белтъка. 

Настойката от черен оман възстановява костната тъкан, гръбначните прешлени и прибира дисковите хернии. Ето как се приготвя. Смесвате корени от черен оман с водка и оставяте за 25 дни, като периодично разклащате съда. Втривайте в проблемните места сутрин и вечер, като добавяйте към настойката 10-процентен димексид. Имайте предвид, че димексидът е само за външна употреба.