Спорт

Питбулс ММА отваря клон във Враца

  17.10.2017 14:15             
Питбулс ММА отваря клон във Враца

Питбулс ММА скоро ще има клон и във Враца, научи „Конкурент“. В клуба на треньора Емил Казаков са се изградили през годините европейски и световни шампиони по ММА и граплинг - професионални бойци, които участват в най-силните лиги на различни континенти.

Казаков е един от първите европейци, тренирали през 90-те години ММА в школата на Конан Силвера в САЩ. Той е и шампион по кикбокс на щата Флорида. Зад гърба си има над 5 000 срещи по ММА като главен съдия. През 2016 г. е избран за рефер №1 в Европа от международната асоциация по смесени бойни изкуства ISFA FLORIDA - USA. Емил получава подкрепа от промоутъри като UFC, XFC, FFC и BELLATOR. Заради професионалния си опит, оглавява съдийската комисия на ISFA за Европа.

„Емил Казаков е човек, който е дал много за развитието на ММА в България и за спорта в страната като цяло. Планува в клона на Питбулс ММА във Враца да изгражда таланти от Северозапада, които един ден да участват на професионалната сцена“, заяви партньорът му Христо Илиев. От години двамата по европейски правят ММА достъпен за всички.